fbpx Fortsätt till innehåll

VIDEGÅRD NOMINERADE TILL GULDDRAKEN 2019 – KATEGORI KROG MELLAN

Måndagen 11 februari utses vinnarna av det årliga och prestigefyllda restaurangpriset Gulddraken som delas ut av Dagens Nyheter. Bland de nominerade i kategorin Krog Mellan kan vi nu stolt meddela att Videgård tagit plats.

Årets prisutdelning går av stapeln den 11 februari på Café Opera. Restaurang Videgård är nominerad i kategorien Krog Mellan bland fyra andra krogar. Gulddraken krogkategori mellan är en bred kategori och rymmer något för de flesta smaker och plånböcker. Oavsett om du är sugen på en noga kontrollerad avsmakningsmeny med tillhörande vinpaket, mellanrätter eller helt vanlig à la carte finns det möjlighet till en fantastisk måltidsupplevelse.

Videgård slog upp dörrarna i september 2018 med en restaurang, bar och raw-bar. På Videgård görs en respektlös tolkning av Nikkei-köket och här blandas elegans med japansk finess i en het-söt-syrlig mix av Peru.

DN Gulddraken om Videgård:

I en varm och stilren atmosfär, i en lokal som – tack och lov – inte ger minsta vink om att vi befinner oss ovanpå en shoppinggalleria, avnjuter vi Videgårds omsorgsfullt tillredda rätter. Det är vackert gjort. Serveringarna görs med råvaror med högsta fräschör och estetisk finess, inspirerade av Japan och Peru och med tonvikt på hav, med stänk av chili och lime. Erik Videgård är en veteran i branschen, och har nu än en gång visat att han vet hur en restaurang av internationell klass ska drivas.

Gulddraken är Dagens Nyheters pris till Stockholms bästa restauranger, barer och kaféer. Den anonyma Krogkommissionen har sedan 2001 utsett nominerade och vinnare av det prestigefulla priset som belönar de restauranger i budget, mellan- och lyxklassen som har den bästa maten, den trevligaste servicen och den mysigaste atmosfären. Även kaféer, barer och personer som gjort något bra för Stockholms krogscen kan få en gulddrake.

Tillbaka till toppen