Vitali är Pixies allstar. Han var med och startade upp Pixie, och hjälper till med allt som behövs. Vi träffade Vitali för att få höra mer om Pixie, hans familjs vingård och vad han bjuder på ifall vi kommer hem till honom på middag. Häng med!
Berätta, vem är Vitali?
Vitalie Lieberman, 29 år gammal. Jag kom till Sverige 2014 från Paris, Frankrike. Jag hade egentligen inga kopplingar till Sverige, men har bott kvar sedan dess och bor nu i centrala Stockholm med min fru. Jag jobbar som Brand & Concept Manager på Pixie. De fåtal stunderna jag inte jobbar säljer jag vin. Annars gillar jag att läsa och har pluggat Statsvetenskap och Filosofi.
Berätta om tanken bakom upplevelsen hos er på Pixie! Vad får vi inte missa?
Det ska vara smidigt, enkelt och kul att besöka Pixie. Gästerna ska även få samma upplevelse som på lyxigare restaurang, fast till ett bättre pris. Ni får inte missa att komma hit med ett stort härligt gäng och njuta av vår fantastiska mat, färgglada drinkar och festliga stämning.
Vilken är din favoriträtt på menyn?
Tryffelpizzan - alltid gott med tryffel!
Vad serverar du helst just nu? Berätta om några godingar på menyn.
Mitt bästa tips är att ta in massa olika rätter och dela på, då får man smaka på det bästa av allt. Sedan vill jag även slå ett extra slag för vår Spicy 'Nduja pasta.
För vilka tillfällen bör man besöka Pixie?
Alla! Aw, drinkar både före och efter middagen, middag med familjen och vänner samt även bakisbrunchen.
Hur många gånger i veckan äter du på Pixie?
Försöker hålla mig till max två gånger. Då tröttnar jag inte och det är lika gott varje gång.
Berätta något vi inte vet om dig?
Jag är väldigt bra på vin. Har faktiskt pluggat till Sommelier på Cordon Bleu.
Vi har även hört ett rykte om att du håller på med vin på sidan om Pixie? Berätta mer om det!
Det stämmer, min familj driver Georgiens största vingård där vi säljer runt 25 miljoner flaskor varje år till 25 olika länder.
Hur och varför började du arbeta i restaurangbranschen?
För att jag älskar mat och dryck, och helt ärligt fick jag inget annat jobb i Sverige.
Om vi kommer hem till dig privat, vad bjuder du på till middag?
Jag börjar med att servera en ostbricka med ett glas Champagne, helst Moet. Sedan blir det Torsk med Beurre Blanc och grönsaker till. Till efterrätt serverar jag en Creme Brulee. Till detta dricker ni vitt vin från min familjs vingård.
Vad gör du helst en ledig dag?
Jag springer varje morgon vid klockan 06.00, sedan tar jag en kalldusch. Efter det hade jag unnat mig en spadag och på kvällen en härlig middag. Sen blir det att sova inför jobb dagen efter.
3 snabba
Pizza eller Pasta? Pasta
French Fashion eller Lager Margarita? French Fashion
Rött eller vitt? Champagne