NICLAS OM FRANKRIKE, LE HIBOU OCH THE VIEW

Niclas Olsson har arbetat för Stureplansgruppen i 10 år och har de senaste åren arbetat på takbaren Le Hibou. Vi träffade Niclas för att få veta mer om Le Hibou och deras nya cocktailmeny The View samt även om hans andra hem, franska rivieran.

Hej Niclas, vad roligt att få umgås med dig lite. Berätta, vem är du och vad arbetar du med?

Hej, tack och detsamma. Jag jobbar som hovmästare på Le Hibou och har jobbat inom Stureplansgruppen i 10 år nu på olika enheter.

Du har arbetat på Le Hibou sedan början, berätta vad som har hänt under dessa år?

Mycket har hänt men fokus har alltid varit att ge en härlig avslappnad vardagsrumskänsla med god dryck och service i första hand. Att njuta på Bank Hotels toppvåning med storslagen utsikt. 

Ni har en ny cocktailmeny, berätta mer om det.

Vi har haft olika teman under åren och nu till hösten lanserar vi The View som avspeglar utsikten från Le Hibou, där varje drink är en tolkning av vad vi ser runt omkring oss såsom till exempel Dramaten, Norrmalmstorg och Gröna Lund.

Hur ser det perfekta besöket på Le Hibou ut? Vad får vi inte missa?

På Le Hibou ska man sitta och njuta av god dryck, service och den härliga miljön. Här ska man njuta och inte stressa upp bara för en snabb drink. En drink som har blivit en klassiker hos oss är Tokyo Collins som är försvinnande god 😋 

Vad tycker du är det absolut roligaste med ditt jobb?

Mitt team samt känslan av en härlig kväll med service och stämning.

Ni har ju en av Stockholms bästa utsikter för att fira in tolvslaget. Vad händer hos er på nyår?

Det stämmer, här ser man fyrverkerier från första parkett. Vi har öppet 14-01 på nyårsafton och vill man boka de exklusiva platserna på terrassen så släpps de den 1 oktober.

Du har en lång och erfaren resa inom restaurangbranschen, vilken var din bästa skola?

Det inte så många vet är att jag är skolad på Grand Hôtel i Stockholm samt att jag arbetade som konditor i flera år. Jag har även jobbat på 1 och 3 stjärniga Michelinkrogar i Frankrike, vilket var en hård skola. Efter detta hittade jag passion i vinets värld och flyttade ut från köket till matsalen och där jag fick lära mig mer om de härliga interaktionerna med gästerna.

Vi har hört ett rykte om att du älskar Franska rivieran. Kan du ge oss dina bästa Frankrike tips?

Ja det stämmer, det är mitt andra hem. Jag arbetade tidigare där i flera år men nu åker jag oftast dit för att ta det lugnt. Det finns många pärlor. En av mina favoritrestauranger är Franchin i Nice, deras Hummerpasta är oförglömlig. Ett besök i Sanremo är alltid trevligt, de har även den bästa shoppingen. Sedan att åka upp i bergen i juni och kolla på de blommande lavendelfälten är makalöst. Även en enkel lunch i någon bergsby är vilande för själen.

Du har ett stort vinintresse, vad är ditt favoritvin?

Oj, det beror helt på årstid och tillfälle. Champagne går alltid hem men är det 30 grader så är ju ett svalkande rosé från Provence bäst. När snön kommer så är ju ett glas Chateauneuf du Pape aldrig fel. 

This or that
Sverige eller Frankrike?

50/50 

Rött eller vitt vin?

Vitt 

Hoot Hoot eller Hibou Negroni?

Hoot Hoot