Niclas Olsson har arbetat för Stureplansgruppen i 10 år och har de senaste åren arbetat på takbaren Le Hibou. Vi träffade Niclas för att få veta mer om Le Hibou och deras nya cocktailmeny The View samt även om hans andra hem, franska rivieran.
Hej, tack och detsamma. Jag jobbar som hovmästare på Le Hibou och har jobbat inom Stureplansgruppen i 10 år nu på olika enheter.
Mycket har hänt men fokus har alltid varit att ge en härlig avslappnad vardagsrumskänsla med god dryck och service i första hand. Att njuta på Bank Hotels toppvåning med storslagen utsikt.
Vi har haft olika teman under åren och nu till hösten lanserar vi The View som avspeglar utsikten från Le Hibou, där varje drink är en tolkning av vad vi ser runt omkring oss såsom till exempel Dramaten, Norrmalmstorg och Gröna Lund.
På Le Hibou ska man sitta och njuta av god dryck, service och den härliga miljön. Här ska man njuta och inte stressa upp bara för en snabb drink. En drink som har blivit en klassiker hos oss är Tokyo Collins som är försvinnande god 😋
Mitt team samt känslan av en härlig kväll med service och stämning.
Det stämmer, här ser man fyrverkerier från första parkett. Vi har öppet 14-01 på nyårsafton och vill man boka de exklusiva platserna på terrassen så släpps de den 1 oktober.
Det inte så många vet är att jag är skolad på Grand Hôtel i Stockholm samt att jag arbetade som konditor i flera år. Jag har även jobbat på 1 och 3 stjärniga Michelinkrogar i Frankrike, vilket var en hård skola. Efter detta hittade jag passion i vinets värld och flyttade ut från köket till matsalen och där jag fick lära mig mer om de härliga interaktionerna med gästerna.
Ja det stämmer, det är mitt andra hem. Jag arbetade tidigare där i flera år men nu åker jag oftast dit för att ta det lugnt. Det finns många pärlor. En av mina favoritrestauranger är Franchin i Nice, deras Hummerpasta är oförglömlig. Ett besök i Sanremo är alltid trevligt, de har även den bästa shoppingen. Sedan att åka upp i bergen i juni och kolla på de blommande lavendelfälten är makalöst. Även en enkel lunch i någon bergsby är vilande för själen.
Oj, det beror helt på årstid och tillfälle. Champagne går alltid hem men är det 30 grader så är ju ett svalkande rosé från Provence bäst. När snön kommer så är ju ett glas Chateauneuf du Pape aldrig fel.
50/50
Vitt
Hoot Hoot