Mohammed “Douby” är Berns Asiatiskas solstråle. Han har arbetat inom restaurang de senaste 4 åren och har på den korta tiden utvecklats snabbt. Vi träffade Douby för att höra mer om vad vi inte får missa på Berns Asiatiska och vad han helst gör en ledig dag.
Hej Mohammed! Vad kul att hänga med dig! Förutom att du är runner på Berns Asiatiska, vem är du?
Mohammed heter jag, kallas för Douby. Jag kom till Sverige för 5-6 år sedan. Sen dess har jag jobbat på flera olika jobb men hållit mig inom restaurangbranschen de senaste 4 åren. Som person är jag ganska enkel, jag gillar att lära mig nytt och uppskattar att jobba i team.
Du har jobbat inom Stureplansgruppen några år och vi har hört att du utvecklas mycket. Berätta, vad har hänt och vad har du gjort för att komma dit du är idag?
Jag började jobba som nattvakt på Calle P. Där fick jag chansen att träffa Simon som tog med mig till Berns Asiatiska. Det gjorde mig väldigt glad att få frågan att följa med till Berns Asiatiska, och där har jag fått höra från många håll att jag utvecklats mycket och att folk uppskattar mitt arbete. Det motiverar mig mycket till att fortsätta utvecklas.
Vad har varit din drivkraft för att fortsätta utvecklas?
Jag älskar att utvecklas och utöka mina kunskaper. Jag gillar att hitta nya sätt att arbeta med service. Hitta nya sätt att få gästerna att känna sig välkomna. Mitt mål är att växa på Berns och drömmen är att en dag ha en egen restaurang.
Hur och varför började du arbeta på restaurang?
Det var en naturlig väg för mig. När jag växte upp hade min mamma en restaurang. Jag har alltid gillat människor och service så det var ett självklart val.
För den som inte har besökt Berns Asiatiska, hur skulle du bäst beskriva det?
Jag tycker att Berns Asiatiska är en av Stockholms bästa restauranger. När mina vänner besöker Stockholm tar jag alltid med dem hit. Det är verkligen upplevelse att besöka Berns, atmosfären, lokalen och maten är något helt unikt. Berns går inte att jämföra med andra ställen.
Vad skulle du säga är den stora skillnaden mellan Calle P och Berns Asiatiska?
Jag jobbade mest på natten på Calle P så jag såg inte driften så mycket. Men överlag är den stora skillnaden maten, på Berns Asiatiska delar gästerna familjärt på maten och på Calle P beställer man sin egna rätt.
Vad tycker du är det absolut roligaste med ditt jobb?
Det roligaste är att beskriva och berätta om maten så att gästerna verkligen vet vad vi serverar. Jag gillar att tipsa och ge mina rekommendationer, och oftast slutar det med att gästerna faktiskt väljer vad jag rekommenderat. Sedan ser jag även varje arbetspass som träning.
Vad får man inte missa när man besöker Berns Asiatiska?
Jag tipsar alltid om Classic Korean BBQ, en av Berns klassiska rätter. Jag brukar oftast servera och presentera den sist och det är alltid kul att se deras reaktion när gästerna smakar den. Allt från deras ansiktsuttryck till ord berättar att dem är nöjda.
Vad gör du helst en ledig dag?
När jag är ledig pluggar jag för det mesta Annars träffar jag vänner, lagar mat och fixar hemma. Jag brukar även kolla mycket på Youtube om restaurang och service för att lära mig mer om min roll och hitta nya sätt att arbeta.
Berätta något vi inte vet om dig?
Jag älskar att spela fotboll. Brukade spela förut men tyvärr inte längre. Sedan är jag även väldigt bra på att lära ut saker.
3 Snabba
Calle P eller Berns Asiatiska? Berns Asiatiska
Sommar eller Vinter? Vinter
För- eller Efterrätt? Förrätt