Vi träffade upp sommelier Hans på Ferdinand Vinrum för att höra lite om hur de första veckorna sedan öppningen varit, hur du spenderar den perfekta kvällen på Ferdinand och vilka vintrender som råder just nu.
Hej Hans, det har nu gått några veckor sedan Ferdinand Vinrum öppnades upp. Berätta, hur har de första veckorna varit?
- En grym start! Jag är väldigt nöjd med att vi lyckats få hit en väldigt blandad publik i alla olika åldrar och med olika vinintressen. Våra gäster har även varit väldigt imponerade av vår vinlista, inredningen och den härliga atmosfären, vilket verkligen glädjer mig. Nu blickar vi framåt för en fullspäckad vår!
Kan du beskriva vad som gör Ferdinand vinrum så speciellt?
- Vad som gör Ferdinand Vinrum så speciellt är att vi valt att gå vår egna väg angående vårt urval av vin vilket är det absolut viktigaste. Hos oss kan du hitta en extremt bred selektion av olika stilar. Vi vill göra vin roligt och intressant för alla!
Vad har du gjort innan du öppnade upp Ferdinand Vinrum?
- Jag jobbade på restaurang Arnold’s som sommelier och innan det bodde jag i London och jobbade som Chef Sommelier på en restaurang som heter Hide. Restaurangen Hide rekommenderar jag till alla vinnördar då det har över 6500 olika viner på sin lista.
Vad ser du för vintrender just nu?
- Glöm Nebbiolo, Sicilien och Jura. Jag tror just nu väldigt mycket på de östeuropeiska vinerna. Det finns en enorm lång historia och egna druvsorter vilket gör det riktigt intressant. Priset du betalar är också väldigt överkomligt. Utöver det så tror jag på att vi kommer se en större variation av inhemska druvor framöver. Om jag fick önska en vintrend så skulle jag vilja att alla frankofiler släppte sargen och vågar upptäcka resten av den fantastiska vinvärlden som finns!
Slutligen, tipsa oss om den perfekta Ferdinand-kvällen, vad dricker vi?
- Jag tycker du kan göra två olika varianter av upplevelser på Ferdinand Vinrum. Den första är att du kommer in och sätter dig vid vårt community-table där du kan prova massa olika viner och snacka vin med mig och de andra härliga gästerna runt bordet. Det andra alternativet är att du sätter dig i någon av våra soffor och njuter av en flaska vin och konverserar. När det sedan kommer till vad du ska dricka så tycker jag du ska spana lite extra på våra viner på glas. Vi har nämligen utökat utbudet där från 12 viner till 24. Det finns väldigt mycket goda grejer att hitta där!
Tack Hans!