MÖT KÖKSMÄSTARE FLORENCIA

Florencia Abella, vår fantastiska köksmästare på Ekstedt, är ursprungligen från Argentina och inledde sin karriär på den ikoniska stjärnkrogen El Bulli utanför Barcelona. Därefter har hon arbetat på flertalet stjärnkrogar i såväl Spanien som Dubai och hela sju år på Esperanto i Stockholm. Nuförtiden hittar vi henne på vår Michelinrestaurang Ekstedt, vilket vi är väldigt glada för. I detta Small Talk fick vi chans att fråga Florencia hur sommarens medverkan i Kockarnas Kamp var och vad som är bäst med att jobba på Ekstedt. Hej Florenica,

Äntligen får svenska folket möjlighet att följa dig i TV4s produktion Kockarnas Kamp. Berätta om den upplevelsen, vad gjorde ni, hur bodde ni och vad var roligast?

Vi fick bo i ett jättefint slott, med väldigt fin inredning. Det roligaste med produktionen var att umgås med andra kockar som man inte kände sedan tidigare. 

Var det något i Tv-produktionen som var oväntat?

Det var mycket planering och väldigt spännande att se hur allt verkligen fungerar. Imponerande!

Hur var stämningen i ladan på riktigt? 

Jag var nervös på ett sätt jag inte känt innan. Jag blev osäker och visste inte direkt hur jag skulle göra saker.

Är du en tävlingsmänniska? 

Jo men det skulle jag säga, fast på ett annat sätt. Jag är en person som sällan får slut på krafter, vill prestera och få ut extra mycket av mig själv hela tiden.  

Vanligtvis ser vi dig i köket på Ekstedt. Vad är det allra bästa med att jobba där?

Den kreativa delen i att skapa nya eldtekniker och rätter som visar omtanke. Jag hittar mycket av min inspiration i köket när jag jobbar och i naturen.

Tack!