Vi träffade upp Christina Igevik som jobbar på SPG Arena Catering för att få höra mer om hennes spännande roll köksmästare. Stureplansgruppen Arena Catering är exklusiv leverantör av mat och dryck i arenorna Ericsson Globe, Hovet och Annexet.
Hej Christina, du är köksmästare på SPG Arena Catering, berätta vad innebär det?
- Att vara Köksmästare på SPG Arena är ett otroligt spännande och varierande jobb. Allt ifrån en mindre konferens, konsert på Globen till att ibland ha hand om ett trippelevenemang både på Annexet, Hovet och Globen samtidigt. Det är himla kul och det absolut roligaste jobbet jag har haft! Detta innebär såklart också att vi serverar mat i stort som smått, vilket har sina utmaningar i sig, jag gillar att ha många bollar i luften samtidigt och gillar utmaningarna som det medför. Bakom ett evenemang blir det då också väldigt mycket logistik och saker måste planeras in i minsta detalj, vilket jag verkligen gillar.
Evenemang som ligger mig extra varmt om hjärtat är Idrottsgalan och Choice årliga vinterkonferens VK. Älskar att få vara kreativ och är stolt över att vi tillagar det mesta här på SPG Arena även om det är en dessert för 2500 personer.
Vart kommer intresset för mat ifrån?
- Intresset för mat startade redan innan gymnasietiden då jag började som lärling i kallskänken på Stadshotellet i Växjö. Jag var under denna tid lite för skoltrött med rätt så dåliga betyg för att komma in på gymnasiet. Min bror jobbade då som kock och inspirerade mig mycket och lät mig då även börja arbeta extra tidigt i köket.
Har du något drömprojekt?
- Klart att jag har ett drömprojekt, men jag vill nog att det stannar hos mig ett tag till. Det finns en sak som jag skulle vilja testa här på Globen men det är en bit kvar tills dess.
Vad är det den största utmaningen i den roll som köksmästare?
- Största utmaningen kan skilja från dag till dag men vi arbetar ju väldigt mycket med extrapersonal så då gäller det att få in rätt personer på rätt plats. Vilket innebär att vi en vanlig arbetsdag måste arbeta väldigt lärande och utbildande, vilket jag ser som positivt. En annan utmaning i min dagliga roll kan vara att vara att på ett tydligt sätt se till så att alla förstår vad det är vi ska göra under den kommande veckan, dagen eller kvällen.
Slutligen, vad lagar du helst hemma en fredag?
- Helst ingenting, men jag har mer och mer och börjat att upptäcka den vegetariska maten.
Tack Christina!