MAX DUHS OM NYA BÂTARD

Max Duhs tar nu över köket på Bâtard med en stor dos erfarenhet och en tydlig vision. Med en passion för att lyfta smaker och skapa en meny som lockar både vin- och matälskare, är Batard redo att ta nästa steg. Vi träffade Max för att få veta mer om hans ambitioner kring menyn, hans bästa restaurangtips och vad han gjort tidigare.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Berätta om dig själv och vad du gjort innan!

Jag är uppvuxen i Sigtuna och är nu gift med två barn. När jag växte upp drev mina farbröder krog och redan när jag var 8 år började jag hjälpa till. Jag har vuxit upp på krogen och arbetat med mat i snart 30 år. Har arbetat i flera länder i Europa som Frankrike, Schweiz och England. De senaste åren har jag arbetat som kökschef på Svartengreens, NOOK och var med och öppnade upp Bar Montan.

Vad kan vi förvänta oss på Batard?

Min ambition är att inte förändra så mycket, mer addera min touch och hjälpa till att förbättra upplevelsen. Menyn är baserad på råvaror i säsong och ändras kontinuerligt. Det finns inga begränsningar utan vi tar influenser från alla världens hörn, ni kan förvänta er goffig mat samtidigt som chark och vinbar känslan är kvar.

Hur blir relationen till Chez Jolie?

Vi kommer vara helt egna från Jolie, här vill vi servera nytänkande och annorlunda mat än våra grannar. Sen kommer vi givetvis att arbeta fram saker tillsammans som ett team.

Bästa råvara?

Brynt smör

Om du bara fick äta från ett kök, vad väljer du?

Japanska köket! (eller Italien).

En rätt som kommer älskas vid öppning?

En pappardelle med råstekt grillad hummer, habanero och hummersås.

Vad lagar du hemma?

Entrecote, pommes och bea om det är fest. På en vardag blir det vodkapasta.

Hur samspelar vinet och maten?

Maten kommer vara smakrik och enkel att matcha bra vin till. Det kommer finnas ett fint samspel mellan oss, speciellt när vi tar fram specialrätter med matchande vin.

Vart hade du gått ut en fredagskväll nu?

Mina bästa ställen just nu är Svartengreens, Miyakodori, Trition och Bacchanale. Skulle jag gått på finkrog hade jag valt Sushi Sho eller Adam & Albin - alltid wowkänsla.