I veckans Small Talk får vi chansen att umgås med L'Avventuras härliga kökschef Laura Marino. Hon berättar vilken låt som spelas i matsalen innan öppning, om sina italienska rötter och vad som händer hos dem på Sveavägen framöver.
Nu är det snart tre år sedan den gamla biografen Metropol-Palais förvandlades till L’Avventura. Berätta om resan! Vad är den största skillnaden idag, gentemot öppningen 2018?
Har det redan gått tre år?! Tiden går fort när man har roligt! Vi har byggt upp en ännu starkare identitet med vad vi vill uppnå och förmedla till gästen. Tror att just det är en av anledningarna till att vi fortfarande är så välbesökta.
Hur ser din relation till Italien och det italienska köket ut?
Min relation till Italien och det italienska köket är oerhört stark. Min pappa kommer från Palermo på Sicilien och varje sommar åker vi ner och hälsar på släkten i den lilla byn Balestrate där vi har vårt sommarboende. Både farmor och pappa är oerhört vassa matlagare så det kommer naturligt i familjen att vi alla tre tar plats vid spisen.
Hur hittar du ny inspiration i ditt skapande och din matlagning?
Mycket av min inspiration kommer från att både gå ut och äta väldigt ofta och att laga mycket mat med min pojkvän hemma. Det är viktigt att utforska nya smaker på Stockholms krogar, men att också hitta en bas i sin matlagning hemma.
Jag har hört rykten om att ni använder er av musik vid ert dagliga möte . Berätta!
Musik är verkligen en stor del av L'Avventura! Vi har några peppiga låtar som vi kör både innan och efter mötet för att kicka igång stämningen hos personalen inför service. Favoriten är Sweet Caroline som levt kvar med oss från starten.
Vad händer hos er nu och i vinter? Något du kan dela med dig av?
Vi har börjat med lördagsluncher och fram till jul kommer Videgård laga en fantastisk carbonara framför gästen. Vi har även gjort en riktigt god lasagne som säljs take away. Den får ni inte missa!
Tack Laura!