Jimmy Dymott, Freyja + Söders Barchef, har är en veteran i baren och har lång erfarenhet av sprit. Han står bakom både Freyja och Söders cocktail listor som är fyllda med nytänkande drinkar med spännande namn. Vi träffade Jimmy för att få veta allt om Söder och vad man måste beställa vid ett besök på taket. Häng med!
Barchef på Freyja + SÖDER, gammal bar-räv som blandat sprit så länge att jag knappt minns något annat. Drivit, ägt o lekt krog sedan -95, insåg för några år sedan att jag antagligen har hittat min grej och att jag blir kvar tills de släpar ut mig.
Hmm, om vi snackar om här på SÖDER så är jag just nu besatt av en av våra nya drinkar Far$taglitter som är syrlig-rödavinbärs-historia med tequila som bas. Ska det vara saftigt så är Cykla till Bahamas en sån jäkla banger med rom, jordgubbar, fläder & sockerdricka. Går jag nån annanstans så är Old Fashioned alltid najs och Tom Collins har aldrig gjort någon besviken.
Asså, drinkarna är speciella, jag har ändå gjort detta ett tag och kan säga att det vi gör här är unikt, sexigt, kul som fan och framförallt gott som tusan. Sen kan man ju se sig omkring, gråta en skvätt över Stockholms storhet och se solen gå ner över Söderkåkarna. Gå vilse på toaletterna och hitta en ny vän i minibaren.
Hittar inspiration från allt, ord är kul, smaker som får mig att bli nostalgisk, godis/glass, känslor, musik får mig att tänka på smaker som får mig att tänka på drinkar. Skriver alltid ner tankar, ord, konstiga referenser i telefonen för att sedan ta dem vidare. Har en jäkla rockstjärna till kollega, Thimmy som fattar exakt när jag säger något och sedan kan ta det vidare, det är unikt, den besattheten att aldrig vara nöjd o att alltid vilja göra nytt är speciell och så kul att dela med någon.
Korv med bröd, vad kan man säga som inte redan är sagt? Sånger har skrivits, tempel har byggts, vi kommer bara hedra hantverket och göra så gott vi kan. Snacket är att det kommer finnas en Pucko med en twist, BUS-Pucko, kommer bli en modern klassiker.
Det är där telefonen och anteckningarna kommer in, livet, det är bara att låta sig inspireras.
Vi har ett svinkul samarbete med Kollektivet Livet som hjälper oss att hitta fantastiska konstnärer. Vi börjar med Thomas OKOK Gunnarsson, en jäkla OG i branschen och en fantastisk konstnär. Total take-over på stora ytor och i detaljer, så jäkla kul, snyggt och spännande att få göra detta med ett sånt proffs som första projekt. Tanken är två konstnärer per ”säsong” så i augusti kommer vi göra om allt igen, men först ska vi njuta av Tompas grejer.
Folköl och bourbon.
Balans.
Bourbon.
Hmm, är besatt av brasiliansk jiujitsu och fick jag välja så skulle jag leva på rostmackor.
Bourbon
Hmm, vegetarian, så brukar undvika båda men den vegetariska wienerkorven vi kommer ha på SÖDER är bland de bästa jag ätit i kokt-korv-väg-för veggosar.
Mariatorget 4 Life, Nytorget är för lantisar:)