GUSTAV TRÄGÅRDH OM GURRAS OCH INSPIRATIONEN BAKOM

Gustav Trägårdh är krögare för vår nyöppnade restaurang Gurras. Han har tidigare vunnit kockarnas kamp, sprungit några roliga lopp och drivit ett flertalet restauranger. Vi träffade honom för att få höra mer om Gustav och Gurras.

Hej Gustav! Roligt att få hänga med dig en stund på Gurras. Berätta vem är du?

48-årig kock, alltid varit kock och kommer troligt alltid förbli. Har två nästan vuxna barn och bor i lägenhet i centrala Göteborg. Ingen bil men några tvåhjuliga fordon.

Vad ser du mest fram emot med Gurras?

Att efter lång tid och väldigt många om och men få öppna restaurangen. Att få fylla den med människor, mat, dryck, stämning och glädje! Få se ihopsamlad personal interagera med varandra, gäster och miljöer.

Berätta lite om menyn på Gurras, vad kan gästerna förvänta sig?

Global a la carte-transformerad street food med hög kvalité och glimt i ögat. Till tydligt humana priser. Grymma lokala råvaror i säsong.

Vilken är din personliga favorit rätt på menyn?

Ostron är alltid en favorit. Kräftssäm och Karaagi kyckling är oxå tårframkallande.

Vad kan gästerna förvänta sig vid ett besök på Gurras?

Ett underhållande besök med många intryck. Hög kvalité på allt. Skön stämning! 

Gurras ligger på Postgatan 16, berätta mer om läget.

Ett lite bortglömt kvarter. Oerhört centralt men inte på traditionellt gångstråk. Kronhuskvarteret är typiskt historiskt och när hålet längs med älven är färdig grävt kommer staden krypa hitåt. Väldigt trevligt kvarter som kommer blomstra rätt snart. 

Med bågformade fönster och ståtliga pelare genom hela restaurangen är Gurras lokal något utöver det vanliga. Var kom inspirationen ifrån?

Ja, många koppar kaffe har det blivit. Många har varit inblandade! Känslomässiga material och vackert hantverk är centralt. I och med att jag är en hands on människa har funktion varit en viktig del av processen men miljön har ändå blivit unik och helt fantastisk! Finns många one-offs som är galet snygga!

Du har drivit och varit med och startat ett flertal restauranger med olika koncept. Var kom inspirationen för Gurras från?

Det har känts viktigt att kunna erbjuda vanligt folk nåt riktigt bra och unikt! Alla har rätt att uppleva! Att använda street food från hela världen som inspiration har känts helt rätt; det är ju ofta det godaste av allt. Att använda bra men billigare råvaror är typiskt fiffigt för alla! Att lekfullhet och frihetskänslor är med har känts angeläget. Att hela tiden ha miljön i tankarna likaså! 

Du vann Kockarnas kamp 2014, berätta om den upplevelsen!

Det är alltid roligare att vinna än att förlora såklart. Så med facit i hand var det skitkul! Det var några härliga veckor med skönt häng tillsammans med kollegor jag gillar.

Vi har hört att du brukar springa en del lopp, berätta om det roligaste/galnaste loppet du sprungit.

Hmm Åre Maran var rätt galen. 100 km och sammanlagt sju fjäll att springa över. Det var väldigt vackert såklart och roligt, framförallt när det var över:). Det är roligare att njuta av något man kämpar hårt för.

Berätta något vi inte vet om dig!

Expert på onödigt kunnande!

Vi har hört ett rykte om att du tycker om öl. Och att gillar att fundera över beslut över en långburk. Berätta mer! Varför just det?

Det är mest på skoj. Ibland kombinerar Ture och jag kreativt beslutsfattande med en blaskig öl. När man lever 24/7 med processen är det oundvikligt?

Hur hittar du ny inspiration i ditt skapande och din matlagning/drinkar?

Nästan alltid i dialog med kreativa medarbetare samt hands on arbete med dessa. Men såklart sneglas det på övriga i branschen oxå!

Vad är det roligaste, häftigaste eller mest minnesvärda restaurangbesöket du upplevt?

Det är såklart flera men gemensamt med dessa är att det skett överraskande och utan förväntningar. Enkla place på relativt oexploaterade ställen i världen som jag inte minns namn på i länder som Indien, Kambodja, Vietnam och Kina.

3 snabba

Förrätt eller dessert? Förrätt

Bli bjuden på middag eller bjuda på middag? Bjuda såklart :)

Långburk eller flasköl? Ha ha en av varje😂