Fredrik Krook - Berns Asiatiska

Fredrik Krook

Denna vecka kör vi ett small-talk med Fredrik Krook, köksmästare på Berns Asiatiska.

Hej Fredrik! Berns Asiatiska har bytt meny, berätta! Mat för mig ska vara enkelt, vilket genomsyrar vår nya meny där vi har fokuserat på råvaran med enkla tillbehör men med höga smaker. Inspiration hämtar jag från Asien och Japan.

Vilken är den största utmaningen när man skapar en meny? Den största utmaningen är framförallt att skapa varierande rätter och få fram den perfekta balansen samt den perfekta smaken – vilket såklart är en väldigt spännande utmaning.

Vad väljer du helst från menyn? Jag har två favoriter. Halstrad röding med yuzu- och äggcrème, sparris med bonitovinägrett och hyvlad polkabeta. Shake Gazuyaki är en annan favorit med halstrad lax och forellrom med äpple- och shisovinägrett med sallad på gravade äpplen.

Har du någon favorit-råvara just nu? Äpple för dess underbara smak och syra, men även för dess perfekta krispighet. En favorit bland desserterna är helt klart friterad äppelwonton med ingefära- och kolasås.