Florencia Abella ny köksmästare på Ekstedt

Den argentinska kocken Florencia Abella tar över positionen som kökschef på 1-stjärniga Ekstedt i Stockholm. Abella, som senast kommer från Esperanto, har redan sen augusti 2018 verkat i bakgrunden av Ekstedt där hon har ansvarat för restaurangens testkök. Nu kliver hon ut ur skuggorna och tar över taktpinnen på Niklas Ekstedts hyllade flaggskepp, känd för sitt unika koncept med matlagning över vedeldade spisar och ugnar, helt utan elektricitet och gas.

 Rekryteringen av Abella, en oerhört erfaren och framåtblickande kock, vittnar om restaurangens stora ambitioner och fokus på mångfald. Niklas Ekstedt, som utöver Ekstedt även driver vincafét Tyge & Sessil samt brasseriet Hillenberg och är aktuell med sin framgångsrika tv-serie ”Four Hands Menu” på Viaplay, är mycket förväntansfull över rekryteringen: “Med Florencia får vi en fantastisk kock som är mer än kapabel att ta maten på Ekstedt till nästa nivå.” och tillägger: “Vi ändrar inte restaurangens koncept, Ekstedt handlar fortfarande om öppen eld och om att framhäva nordisk mat. Florencia kommer dock självklart sätta sin egen prägel på maten och jag ser otroligt mycket fram emot att se hur hennes unika bakgrund och stil kommer att forma menyn i framtiden.”

Läs mer

Boka bord