ERIC, ALLT OM MAT & SKEPPARHOLMEN

Vi mötte Eric, kock på Skepparholmen Nacka. Han har arbetat där i fyra år. Vi träffade Eric och fick veta mer om Chef’s Table, bästa snabbmaten och hans bästa restaurangbesök. Häng med!

Så roligt att spendera tid med dig på Skepparholmen! Förutom att du är kock, vem är du?

Jag arbetar som kock på Skepparholmen Nacka. Som person älskar jag att vara ute i naturen året runt. Jag åker skidor, både utför och längd, och älskar att vara på vattnet.

Hur och varför valde du att bli kock?

Precis som alla andra som väljer att bli kock hade jag ett stort matintresse, nästan på gränsen till nördigt. Efter att ha jobbat inom fyra olika branscher kände jag att det var dags att ge kockyrket en ärlig chans, och det visade sig vara det rätta valet.

Det bästa med mitt jobb?

Jag får utlopp för min kreativitet, tar stort ansvar för maten och känner mig delaktig i framtiden.

Ni har ju Chef’s Table på Skepparholmen. Berätta lite om det.

Jag ser det som en kreativ lekstuga där vi kan utmana oss själva och testa nya maträtter. Det ger oss möjlighet att fylla på vår verktygslåda inför framtiden. Som gäst på Chef's Table kan man förvänta sig en klassisk avsmakningsmeny i en trevlig atmosfär. Menyerna varierar varje gång.

Berätta om det bästa restaurangbesöket du upplevt?

Svår fråga, men två bra ställen är Noma och Gastrologik när det kommer till maten. Den bästa servicen hittills är på Geranium.

Vad gör du helst på en ledig dag?

När jag är ledig står jag gärna i mitt utekök och lagar mat över öppen eld för nära och kära.

Om du vore en råvara, vad vore du då?

En färsk abborre eller majs.

Bästa snabbmaten?

En chorizo med hel räka, stark senap och en pucko, tack!

Har du någon signaturrätt, i så fall vad är det?

Grillade grönsaker med rökt krämig äggula, rödbetspicklad pärllök, ramslökskapris och ostbuljong smaksatt med purjolök.

Skepparholmens inomhuspool eller utomhuspool?

Utomhus, men om jag får välja havet.

Kött eller fisk?

Fisk.