EMMA, SOL, BAD & BANK

Denna vecka möter vi bästa Emma som jobbar på Bank Hotel i vårt Small Talk. Häng med!

Emma, vad härligt att mötas av dig i receptionen! För alla som inte haft glädjen att träffa på dig, vem är du?  Kul att få vara med! Jag flyttade till Stockholm för tre år sedan och fick möjligheten att börja jobba på Bank Hotel ungefär ett halvår efter öppningen. Jag jobbar som receptionist och concierge tillsammans med ett fantastiskt team och får varje dag möta våra härliga gäster. Jag älskar att överträffa våra gästers förväntningar och har verkligen möjlighet att göra det tillsammans med världens bästa kollegor, så jag trivs som fisken i vattnet! 

Snart är det säsong för uteservering, hur märker vi det hos er?  Att solterrassen på Le Hibou har öppnat för säsongen är definitivt det första vårtecknet. Även Papillon har precis öppnat sin uteservering på Arsenalsgatan. Som officiella hotellpartners till NK Padel & Social by Ascaro så ser vi även fram emot att kunna erbjuda våra gäster att spela padel samt nyttja gymmet på NK taket så snart de öppnat.

Miljön, inredningen och doften på hotellet är väldigt härlig. Vi älskar den! Kan du berätta om bakgrunden till några av detaljerna vi stöter på i hotellmiljön? Både jag och mina kollegor får dagligen frågor om den härliga doften på hotellet. Denna är specifikt framtagen åt oss och doften heter Patchouli Twist. Önskar man ta med sig en del utav Bank hem så går den att köpa både som doftljus och spray. 

Många undrar över vår logga, ugglan som finns lite överallt på hotellet men missar att den finns med redan i entrén. På vardera sida runtom de stora bronsdörrarna finns en uggla ingraverad i stenen. Dessa är i original från när byggnaden stod klar för år 1910 och ugglan symboliserar den vise. Papillon är beläget i bankdirektörens gamla kontor och har fått namnet på efter hans stora intresse för fjärilar. 

Du har jobbat hos oss några och sett hotellet utvecklas. Vad har hänt under dessa år?  Det har varit lite mer än två fantastiska år hittills och mycket har hänt. När jag började på Bank så bestod åttonde våningen bara utav betong, idag hade det känts konstigt om Le Hibou inte funnits där. Det är kul att hotellet tillsammans med Sophie’s, Le Hibou, Papillon och Bonnie’s har blivit en destination för såväl svenska som utländska gäster. Jag är speciellt stolt över hela bankteamet som tillsammans inte bara blev rankade som nummer 1 utav hotellen i Stockholm på Tripadvisor, utan även behållit denna plats. 

Personligen utvecklas jag varje dag och lär mig jämt nya saker då ingen dag är den andra lik. Det är otroligt roligt och lärorikt att bygga relationer till och lära känna våra gäster samt bemöta deras önskemål oavsett vad det är. Jag inspireras av mina kollegor och försöker ta del av så mycket av deras kunskaper och erfarenheter jag bara kan.

Framöver ser jag fram emot att välkomna tillbaka alla gäster som inte haft möjlighet att besöka oss under det senaste året, samt välkomna alla nya gäster som hittar till oss! Förhoppningsvis är läget snart lite bättre och restriktionerna kan lätta så att Bank kan förbli levande ända in på småtimmarna. 

Det har ryktats om att du hakat på kallbadstrenden och även är väldigt förtjust i skidåkning. Berätta!  Det stämmer att jag testat kallbad några gånger i vinter. Det är verkligen fruktansvärt när man går i och gör ont i hela kroppen men jag har varit tvungen att spela cool och oberörd för att få i mina skeptiska vänner. Den sköna känslan efteråt gör att det alltid är värt det dock! 

Innan mina två vintersäsonger i Val d’isére så var jag en solsemester-tjej men idag skulle jag välja skidsemester alla dagar i veckan. Det finns inte mycket bättre än en heldags topptur en solig vårdag i Val d’isére, som avslutas på afterski såklart.

Avslutningsvis, hur ser den optimala Bank-/Stockholmsupplevelsen ut nu i vår? Kul! Vi går tidigt från jobbet och startar redan 13:00 en fredag. Har vi tur så är hotellrummet redan klart för incheckning, annars lämnas väskorna i receptionen som bär upp dessa på rummet. Det är viktigt att vara först till kvarn för att få bästa solplatserna på Le Hibou där helgen skålas in i bubbel.

När ansiktet fått lagom med färg från vårsolen tär det dags att göra sig iordning för middag på Spesso. Förutsatt att rådande restriktioner gäller så blir drinken efteråt på hotellrummet och denna serveras utav Papillons bartender on call. 

Lördag morgon startar med en långfrukost på Bonnies som serveras fram till 12:00. Väskorna tas om hand i receptionen vid utcheckning och långpromenaden runt djurgården avslutas med lunch i parken på Calle P (som förhoppningsvis öppnas upp ute snart). 

Tack Emma och vi ses på Bank!