BRUNOW OM VÄGEN TILL HELL´S

Daniel Brunow är nattklubbschef på Hell's Kitchen och trots sin unga ålder en veteran i branschen. Han berättar om hur hur han hamnade i nattklubbssvängen, hur olika arbetsdagarna/-nätterna kan se ut och hur han bäst förebygger en baksmälla.

Hej Daniel, kul att få lära känna dig lite bättre! För dem som inte har koll på dig, vem är du?

Daniel Brunow heter jag och brukar beskriva mig som en översocial människa som älskar att träffa nya människor. Mycket grundar sig i nyfikenhet på andra, överskott på energi och ett intresse av att skapa nya relationer och minnen med nya människor.

Jag är uppväxt i en familj där inga idéer har varit knäppa nog och med föräldrar som startat en mängd olika bolag. Jag började jobba redan innan jag var 10 år gammal med yrken som nästa alla testat på; allt från café, restaurang, camping, ICA, telefonförsäljare till att vara hamnkapten, åka gummibåt och springa på bryggorna. När jag var 20 år fick jag förtroende av Nobiskoncernen och mitt första jobb som nattklubbschef. Med fria händer fick jag bygga ett koncept på Café Operas systerklubb, End Nightclub, som snabbt blev en av Stockholms mest populära klubbar för en yngre publik. Det var för mig en viktig milstolpe i min karriär och en stor del av att jag är där jag är idag. Efter ett år anslöt jag mig till Stureplansgruppen och nattklubben Suite. Fyra veckor in i mitt uppdrag som nattklubbschef där kom covid-19 och världen lamslogs av en pandemi. Något som för stunden kändes fullständigt hopplöst. Med tillit från koncernen fick jag ta mig an Berns Terassen som nattklubbschef de följade två åren. Under lite speciella förhållanden med restirktioner var jag “sittklubbsansvarig” med glimten i ögat. Lång historia relativt kort, sedan restriktionerna släppte fick jag förtroendet som nattklubbschef över Hell’s Kitchen. I min roll på Hell’s har jag tagit fram ett koncept som jag tror att mina gäster och vänner uppskattar. Tillsammans med mitt fantastiska team har vi skapat en klubb jag upplever att många vill spendera sina lediga helger på.

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig och vad tycker du är det absolut roligast med ditt jobb?

En typisk arbetsdag särskiljer sig, för min del beroende på om klubben är öppen eller stängd. En typisk fredag handlar väldigt mycket om att komminucera med vänner och gäster på sociala kanaler och administrera gästlistor, bordsbokningar och svara på frågor. Detta för att skapa så lyckade utekvällar som möjligt. Det absolut roligaste är att få uppleva festen tillsammans med alla gäster. Jag är på dansgolvet, i DJ-båset och vid drinkborden. Det är här jag kan utvärdera kvällen och se vilka förbättringar vi kan göra för att skapa en än mer lyckad fest.

För den som inte besökt Hell’s Kitchen så är det en klubb som passar alla. En klubb för dig som inte kan, vill eller orkar skapa festen hemma i vardagsrummet varje helg. Med sina 3 olika dansgolv finns det något som passar alla. Inte minst den överfyllda Schlagerbaren där igenkänningsfaktorn på musiken är 100%.

Vad kan du berätta om planer framåt, vad har ni på gång?

Planerna framöver är många men det är tyvärr inga detaljer jag kan berätta om nu. Ni får följa oss på instagram för att få information om alla kommande event och nyhetssläpp.

Hur känns det att vara bland de yngsta i branschen?

Det är något som alltid varit en drivkraft. Jag har alltid intalat mig att jag kan vara både yngst och bäst.

Hur och var finner du inspiration till nya idéer?

Mina främsta idéer kommer innan jag ska sova. Jag har alltid haft ett anteckningsblock vid sängen ifall att idéerna börjar flöda. Det startade när jag som liten ville bli uppfinnare.

Vad är det roligaste, häftigaste eller mest minnesvärda kvällen du upplevt?

En av mina mest minnesvärda kvällar är när jag gjorde min sista kväll på Berns och blir överraskad av att hela familjen kom på besök. Min familj betyder allt för mig och att få dela viktiga stunder med dem betyder massor. Min mamma och pappa har alltid älskat fest och är dessutom två jäklar på att dansa.

Har du någon dold talang? Berätta något vi inte vet om dig!

Den är inte speciellt dold men jag är jäkligt duktig på padel, för att var amatör ska tilläggas. Jag vill inte bli utmanad av en massa proffs nu.

Vad gör du helst en ledig dag?

Det är sällan jag är helt ledig, men nu när sommaren närmar sig är det mest avkopplande att ta med mina vänner på båten för en heldag på sjön.

Vad händer i vår och sommar? Vart kommer vi hitta dig?

I sommar hittar ni mig som vanligt på Hell’s Kitchen onsdag, fredag och lördag. Jag kommer dessutom ansvara för Wall på onsdagarna under sommaren, så dit är ni alla supervälkomna. Utöver det så är jag på Gotland helgen vecka 28 och hela vecka 29 för att driva nattklubben Gutekällaren. Så ska ni dit, ses vi på öjn!

Hur ser din optimala helg ut?

En optimal helg ska innefatta Sturebaren, Supper och Röda Huset. Självklart också Hell’s Kitchen och kanske en snabbtitt på Spy Bar för att hälsa på Joel och gänget. Sedan avverkas söndagen med padel, Formel 1 och en middag med alla syskonen hos mamma och pappa. Det är en tradition sedan länge.

Slutligen, tips för att bota bakfyllan?

Dubbla Resorb innan du somnar och ligg inte kvar i sängen för länge när du vaknat.

3 SNABBA

Padel eller Fest - Fest, utan tvekan

Barhäng eller kung på dansgolvet? - Svår... Men måste säga kung på dansgolvet.

Förfest eller efterfest? - Förfester är roligare men det blir mer efterfester för mig…