ANGELICA OM NIKLAS EKSTEDTS JULBORD

Vi har tagit ett snack med Angelica Wallberg, ett superproffs när det kommer till julbord. Angelica berättar om sitt bästa julbordsminne och avslöjar att hon egentligen inte är så förtjust i julen… Häng med!

Hej Angelica, kul att få lära känna dig lite bättre! För dem som inte har koll på dig, vem är du? 

Jag är uppväxt i Stockholms skärgård men har spenderat största delen av mitt vuxna liv bosatt i London och resande till världens alla hörn. Jag började min resa inom Stureplansgruppen på Griffins’ Steakhouse och jobbade mig vidare till driftchef på dåvarande Escalier för att sedan projektleda flera roliga uppstarter som Escaliers Le Jardin, Celezte, L’Avventura, Arnolds och såklart julbordet på Gamla Riksarkivet som jag drivit från dag ett 2014. Sedan 2017 driver jag ett eget konsultbolag med fokus på uppstarter och etableringar men har fortsatt att jobba med Niklas Ekstedts julbord för att det är det absolut roligaste projektet.

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig? 

Under själva julbordstiden är det mest fokus på service och den dagliga driften. Resten av året, från februari då planeringen börjar, kan det handla om allt från budgetering och marknadsfrågor till konceptutveckling och leverantörsbesök. Ingen dag är den andra lik!    Vad tycker du är det absolut roligaste med ditt jobb? 

Att få uppleva när all planering och hårt arbete under året mynnar ut i oförglömliga upplevelser för våra gäster! 

Du har varit med om många jular på Gamla Riksarkivet. Berätta om ditt bästa, roligaste, knasigaste minne! 

Det måste vara det året vi helt oväntat fick ett två timmars strömavbrott under vår mest bokade fredag i december kl. 17.10 på Gamla Riksarkivet. Det blev kolsvart förutom fotogenlyktorna och maten kallnade. Vi jagade aggregat i panik men ingen jour gick att få tag på den tiden och vi övervägde att stänga igen helt. Men efter en stund började våra gäster sjunga julsånger och skåla med varandra och en helt magisk stämning bröt ut i lokalen. När strömmen väl kom tillbaka buades det till och med! Jag tror vi hade några av dom nöjdaste gästerna någonsin under det där strömavbrottet och det strömmade in tackbrev efteråt. Jag får fortfarande rysningar när jag tänker på det! 

Berätta om julupplevelsen på Norra Latin!

Du börjar med att hänga in sina kläder under de gigantiska julkulorna i någon av våra ljusgårdar för att sedan njuta framför brasan med en varm glögg eller varför inte en cocktail direkt från vår Negroni-fontän? Sedan placeras du i en av våra anrika salar en trappa upp. Väl uppe vid julbordet får du inte missa vår egen snaps till sillen eller lutfisken som i år serveras direkt från kockarna på varmbuffén. I år har vi även utvecklat  godisrummet till en maxad godistunnel med flera nya favoriter och barnen har hela två lekrum att stöka runt i med både flipperspel och pyssel så att alla kan njuta av en magisk upplevelse.

Har du någon dold talang? Berätta något vi inte vet om dig! 

Jag gillar egentligen inte julen! 

Vad gör du helst en ledig dag?

Är det en söndag åker jag ut till stallet och tar en långritt i skogen och sen har vi en stökig middag med grannar, vänner och familj. I veckan blir det mycket träning, AW’s och en och annan middag på stan, gärna på något nyöppnat ställe. 

TRE SNABBA:   Kalla eller varma julbuffén – Kalla 

Glögg eller julmust – Niklas Ekstedts glögg!

Sommar eller vinter – Vinter såklart – först julbord och sen långsemester i januari!