fbpx Fortsätt till innehåll

SPG Arena om Eurovision Song Contest-uppdraget

9 maj 2016

I veckan drar Eurovision Song Contest igång och Stockholm står värd för världens största tv-underhållningsprogram. Evenemanget tar plats i arenorna i Globenområdet där Stureplansgruppen Arena Catering ansvarar för all leverans av mat och dryck. Vi mötte upp med Lena Snygg och Camilla Lindberg för att reda ut vad som händer där just nu!

Hej Camilla och Lena! Snart är det äntligen dags för Eurovision Song Contest i Globen. Hur går det med förberedelserna?
Hej! Här ute är det full fart sedan 4 april då evenemanget började byggas. Just nu är det genrep som gäller och så pågår det otroligt mycket i kulisserna. Fram till den 17 maj är det mellan 30-150 personer som bygger evenemanget, och det är vår uppgift att se till att de får lunch, middag och nattmat.

Hur mycket mat och dryck tror ni kommer gå åt under evenemanget?
Oj! Hittills har vi fått in mer än 400 pallar varor. Vi räknar bland annat med att sälja 120.000 koppar kaffe och 12.000 bägare popcorn….kan ni tänka er popcorn-volymen!?

Det verkar som att ni har mycket att stå i. Berätta, vilka olika delar kommer Stureplansgruppen Arena Catering att ha hand om?
Vi ansvarar för mat och dryck till alla bjudningar som görs på Globenområdet, allt från SVT:s bjudningar, till European Broadcasting Unions stora VIP, Stockholm Stads mingel och artistcaféet, där varje land har en egen loge. Sedan ska vi inte glömma våra ordinarie restauranger och barer som kommer ha extremt högt tryck. Ett tips är att boka bord innan evenemanget!

Tillbaka till toppen