fbpx Fortsätt till innehåll

Rod Pérez – köksmästare på prisade Ekstedt

5 februari 2016

Under förra året tog Rod Pérez över rollen som köksmästare på Ekstedt. Vi fick chans att ställa tre snabba frågor.

Hej Rod! Du är köksmästare på Ekstedt. Vad är den största utmaningen i det?

Att ständigt se till att vi har nöjda och glada gäster! Vi är ett litet team och det är enormt viktigt att vi tillsammans levererar en upplevelse utöver det vanliga. Genom det har jag också en utmaning i att inspirera och se till att vi som jobbar tillsammans trivs och har roligt på jobbet.

Ekstedt är en oerhört prisad restaurang med en stjärna i Guide Michelin. Nyligen omnämndes krogen på Harper’s Bazaars lista ”10 bucket list restaurants around the world”. Vad betyder det för dig och för krogen?

Det betyder otroligt mycket, både i form av ett stort ansvar och enorm glädje. När jag började som köksmästare på Ekstedt för drygt 7 månader sedan, tog jag över en stjärna. Nu är det mitt ansvar att förvalta den och sätta min prägel på maten vi serverar. När vi fick reda på att vi blev omnämnda i Harper’s Bazaar blev vi otroligt glada. Det är en enormt fin utmärkelse att få, konkurrensen är ju inte direkt liten.

Ni gör många roliga event utanför restaurangen. Har du något att dela med dig av?

Senast förra veckan fick vi den stora äran – och nästan lite bisarra uppdraget – att laga födelsedagsmiddag till kungen av Jordanien. Jag och Niklas Ekstedt flög ner till Amman och gjorde en middag på residenset för Hans Kungliga Höghet och hans 10 närmaste vänner och familj. En middag och resa som det kommer ta några veckor att förstå att vi faktiskt har gjort…

Tillbaka till toppen