fbpx Fortsätt till innehåll

Niklas om Nosh and Chows vinkällare

16 januari 2018

Denna vecka möter vi Niklas Löfgren som är VD på Nosh and Chow för ett small talk om restaurangens vinkällare som utökats dramatiskt på sistone.

Hej Niklas! Först och främst. Du är ju sommelier i grunden. Hur började du intressera dig för vin?

Jag kommer från en restaurangfamilj så intresset kom tidigt. Jag tog sommelierexamen parallellt med gymnasiet. Sen har jag jobbat med vin på olika sätt, bland annat som sommelier på Frantzén i Gamla Stan och med öppningen av vincaféet Tyge & Sessil på Brahegatan.

Ni har tagit ett stort omtag kring vinlistan på Nosh and Chow. Berätta mer!

Ja, det stämmer. Vi jobbar med att fördjupa hela vårt utbud av mat och dryck på Nosh and Chow och vinlistan är förstås en stor del av det. Vårt mål är att under våren dubbla vårt utbud – och redan nu har vi kommit en bra bit på väg!

Hur bygger man bäst upp en vinlista och en vinkällare i ett townhouse som Nosh and Chow? Hur tänker du och dina sommelierer?

Vi vill, som i allt annat vi gör, bygga långsiktigt. Nästan alla våra nya viner kommer från etablerade vinområden och producenter som har levererat på hög nivå länge. De flesta flaskor är i sin bästa tid just nu – medan andra bara kommer bli godare efter lagring och kommer kunna avnjutas av framtida gäster på Nosh and Chow.

Amerikanska viner har ju varit populära i allmänhet och på Nosh and Chow i synnerhet ett tag nu. Ser trenden ut att hålla i sig?

Självklart kommer vi fortsätta bygga på vår starka Amerikadel av vinlistan. Men just nu kompletterar vi mest med viner från de klassiska länderna i Europa. Det är också från Sydeuropa vi hittar mest inspiration i vår matmeny för tillfället, så det kommer sig naturligt. De flesta nyheterna kommer från områden som Rioja i Spanien, Piemonte i Italien, Bourgogne i Frankrike och Wachau i Österrike. Kom förbi och testa dig fram bland gamla och nya favoriter!

Tillbaka till toppen