fbpx Fortsätt till innehåll

Niclas om Berns Bistro & Bars nya meny

5 December 2016

Inför december och kommande vintermånader har Berns Bistro & Bar bytt meny. Niclas Ohlsson är dryckesansvarig för hela Berns och restaurangchef för Berns Bistro & Bar. Vi möter Niclas för ett small-talk.

Hej Niclas! Berns Bistro & Bar har fått några nya rätter på menyn, berätta lite!

Med inspiration från hamnstaden Bordeaux i sydvästra Frankrike har vi skapat en meny med fler mustiga rätter och mer ostron. Vi hittar nu bland annat coq au vin med potatiskroketter, tarte flambée med blåmögelost samt pilgrimsmusslor med vit konjakskorv, linser och grov senap på menyn.

Vad väljer du helst från menyn?

Min favorit kommer alltid att vara vår populära råbiff på mälardalsoxe med pommes frites och sallad. Men en av våra nya rätter som ligger mig extra varmt om hjärtat är marbré de boeuf et fois gras au truffes – biff med anklever, tryffel och konfiterade tomater. Den är som en dröm och passar perfekt tillsammans med en krispig Chablis i glaset.

Vad händer hos er på nyår?

På nyårsafton presenterar vi Menu Saint-Sylvestre, en trerättersmeny som serveras hela dagen med första sittningen redan kl. 12.00. Det blir såklart franska specialiteter med passande dryck till rakt igenom. Du väljer om du vill äta med eller utan festinträde till Berns salonger där vår resident-dj står för musiken. Tillsammans firar vi in det nya året, vilket garanterat kommer bli en oförglömlig upplevelse. Ett tips är att checka in på Berns Hotel och inleda det nya året med en storslagen frukost under kristallkronorna.

Tillbaka till toppen