fbpx Fortsätt till innehåll

Möt teamet på Gamla Riksarkivet

15 april 2016

Denna vecka tog vi ett snack med teamet på Gamla Riksarkivet: Elin Hellman, Daniel Jogmar och Angelica Wallberg!

Hej! Berätta, vad gör Gamla Riksarkivet unikt som evenemangsplats?

Hos oss skapar vi event i en historisk miljö, där anrika pelarsalar blandas med en biograf, nybyggda barer och en 500 kvm härlig innergård. Vi ser möjligheter i allt från grillfest till konsert. Med bästa läge, utsikt över Gamla Stan och vår historiska miljö gör detta kort och gott till en svårslagen eventlokal.

Hur kan ett vår-event på Gamla Riksarkivet se ut?

Förslagsvis börjar festligheterna på vår innergård med en fördrink och kanapéer – gärna ackompanjerat med skön musik från ett liveband. Därefter tar vi oss upp för trappan som slingrar sig runt vår omtalade bokstört och upp till gamla Forskarsalen. Väl där serveras en trerättersmeny med tillhörande vinpaket, självklart med underhållning till. Efter middagen rullas drinkvagnen fram i den gamla Expeditionen med kaffe och avec. Där öppnar vi även upp vår bar för cocktails och annat gott. Kvällen avslutas med dans och dj till kl 03.00.

Hur tänker ni kring mat och dryck?

Vi byter meny efter säsong där våra gäster får välja 2-3 rätter som passar just deras event. Vi arbetar i största möjliga mån med högklassiga råvaror som är ekologiska och närodlade, något vår Head chef Daniel Jogmar är på ständigt jakt efter. Samma sak gäller när vi skapar vår dryckesmeny, även den byts efter säsong. Vi samarbetar även med flera av våra favoritkrogar såsom Griffins’ Steakhouse Extraordinaire, Ekstedt och Niklas.

Berätta en hemlighet om Riksarkivet!

I ett av de gamla, låsta och bevarade arkivrummen står en elektrisk stol som ingen
vill kännas vid…

 

Tillbaka till toppen