fbpx Fortsätt till innehåll

Möt Nosh and Chows köksmästare

21 september 2016

På Norrlandsgatan 24 hittar vi Nosh and Chow, där Calle Klockare och Martin Adamsson styr köket. Efter sommaren har de, tillsammans med sitt team, tagit ett helhetsgrepp kring Nosh and Chows menyupplägg. Denna vecka bjuder vi på ett small talk om den nya menysatsningen och deras tankar kring den!

Hej Calle och Martin! Nosh and Chows meny ser sedan någon vecka tillbaka, inte bara helt annorlunda ut rent visuellt, även upplägget är nytt. Berätta!

Under sommaren bestämde vi oss för att modernisera vår meny och hitta en helt ny röd tråd. Vi har en väldigt medveten publik, där många idag väljer att avstå till exempel bröd, laktos eller kött. Nosh and Chow är ett unikt ställe i Stockholm med tydlig internationell atmosfär och vi har nu låtit menyn bli mer tillgänglig och mycket mer 2017. Vi har jobbat med att hitta tydliga, raka, fräscha och goda smaker och har även plockat bort det traditionella upplägget med förrätt, varmrätt och dessert. Istället har vi valt nya kategorier som raw, fresh, sea, land och sweets – där raw och fresh är mindre och sea och land är större rätter.

Ni fokuserar mycket på grönt och plockar bland annat bort brödet. Berätta mer!

Grönsaker är fokus på tallriken och proteinet kommer i andra hand. Fler fiskrätter finns nu på menyn och fokus har även lagts på vegetariskt. Två helt veganska rätter har tagit plats på menyn. Kvällstid har vi även plockat bort brödet och serverar istället goda grönsaker och dipper, vilket har visat sig vara otroligt uppskattat hos våra gäster.

Hittar vi några av våra tidigare favoriter på nya menyn?

Absolut! Gästernas favoriter – mixed grill samt entrecôte med confiterad potatis och tomatsallad finns kvar. Även råbiffen, som funnits på Nosh and Chows meny sedan starten, finns självklart kvar, men nu kan man till exempel beställa en enkel och väldigt god spenatsallad med pinjenötter och parmesan som tillbehör.

 

Tillbaka till toppen