fbpx Fortsätt till innehåll

MÖT MAJA, NY BARCHEF PÅ BERNS

23 februari 2017

Våren står runt hörnet och vi mötte upp Berns nya barchef, Maja Liljebladh för ett small talk om nya Cocktailbaren på Berns.

Hej Maja, du har tagit fram en ny cocktail-lista, berätta mer.

Eftersom vi är en asiatisk restaurang har jag velat göra en drinkmeny inspirerad av asiatiska smaker utan att för den sakens skull bli för uppenbar. Till min hjälp har jag haft vår eminente köksmästare Fredrik Krook, ett riktigt smakproffs. Jag tror jag har provat mig igenom halva torrförrådet vid det här laget, haha. 

Vilka är vårens favoritingredienser?

Yuzu och japanskt plommonvin! Och en favoritdrink från nya menyn är en mörk romskapelse där kryddan Urfa Biber har en avgörande roll. Den är som manliga huvudrollen i en Harlequin-roman; mörk, mystisk och med en svag doft av tobaksblad.

Vad kan du berätta om nya Cocktailbaren?

Cocktailbaren är härlig och stimmig, framförallt fredag till lördag när olika dj’s styr musiken. Här hänger man helst efter en lång middag i Berns Asiatiska tillsammans med goda vänner. Den stora skillnaden är att vi nu har en bar som är vänd både in mot restaurangen och ut mot verandan, med en öppning emellan. Det öppnar för fler möjligheter och ger en helt annan atmosfär, vilket är viktigt då baren är öppen alla dagar i veckan från tidig morgon till sen kväll. Men vi väntar fortfarande på de sista detaljerna, såsom glashängare och ordentliga sprithyllor. Men när allt väl är på plats kommer det bli så snyggt.

Tillbaka till toppen