fbpx Fortsätt till innehåll

Möt Grand Escaliers köksmästare

4 mars 2016

I veckan har Grand Escalier bytt meny. Vi fick chansen att ställa tre nyfikna frågor till Linus Ståhl och David Knabäck som är köksmästare.

Hej Linus och David! Grand Escalier har i dagarna bytt meny. Berätta om nya menyn och vad som inspirerat er?

Menyn är en kombination av klassisk fransk bistromeny, med inslag av våriga medelhavssmaker. Vi vill skapa en känsla av vår – som snart övergår i sommar. Inspirationen kommer från tidigare erfarenheter i köket, upplevelser vid restaurangbesök och saker vi ser i vardagen. Sedan sätter vi vår egen prägel och anpassar oss efter de förutsättningar vi har här på Grand Escalier.

Ni delar på rollen som köksmästare. Hur fördelar ni arbetet? Vem gör vad?

Vi har jobbat tillsammans tidigare och har med oss samma grundtänk när det gäller matlagning och tankar kring hur ett kök ska drivas och fungera. Vi försöker dela på alla uppgifter, men med tiden har det fallit sig naturligt att vi fördelar arbetet lite. Man är mer eller mindre snabb och bra på olika saker.

Avslutningsvis, ni får välja varsin personlig favorit från den nya menyn. Vad äter vi, och vad dricker vi till?

David: För mig är lammsteken med sina våriga element och fräscha smaker en favorit. Till den skulle jag dricka ett lätt svalt rödvin.

Linus: Jag väljer vår nya rätt med anka. Den är lite ”hot pot”-inspirerad med kryddig kycklingbuljong, svamp och pocherat ägg. Till detta väljer jag en öl.

I dessertväg blir det en mille-feuille med mjölkchoklad och citrus. Den tycker vi båda är en riktig favorit!

Tillbaka till toppen