fbpx Fortsätt till innehåll

Maximilian om Tyge & Sessil 1 år

8 december 2017

Denna vecka träffade vi Maximilian Mellfors, chefssommelier på Tyge & Sessil, för ett small talk om julens vin och Tyge & Sessils 1 års dag.

Hej Max! Häromveckan blev Tyge & Sessil nominerad till Stockholmspriset i kategorin “Årets Bar” och vi är många som älskar det lilla vincaféet på Brahegatan. Vad är hemligheten?

Det är nog ingen hemlighet att passion syns utåt – det är glimten i ögat som inte går att fejka. Alla vi som jobbar på Tyge är passionerat intresserade av naturliga viner och att dela med oss av kunskap kring vinerna och personerna bakom. Någon sa: “det handlar inte om naturligt vin, det handlar om ärligt vin”. Och vi kanske är en ärlig bar då? Det tror jag många tycker är skönt!

På juldagen är det exakt ett år sedan ni öppnade dörrarna och det tänkta vinförrådet tog slut på en endaste kväll. Blir det någon 1-årsfest?

Ja visst, med buller och bång! Det blir band och fullt röj och Tyge-stämning. Det är vårt sätt att tacka alla underbara gäster för vårt första år – räkna med extra allt! Håll utkik på Tyges instagram för mer info om biljetterna!

Vad händer mer framöver? Vi hörde talas om något liveband?

Nu på lördag spelar Pontus de Wolfes Jazzagenturen, som dessutom gästas av Adam Pålsson. En av mina drömmar var att ha ett piano på Tyge & Sessil och det är så roligt att det faktiskt används!

Slutligen, ge oss lite vintips inför julen!

Vin ÄR svårt till julmat, inte minst för att vi är sugna på öl och glögg av tradition. Men ungefär såhär skulle jag säga: välj en halvtorr, fräsch Riesling till sill och ett orange vin till julskinka. Öppna lite ostron och drick en flaska champagne för att fräscha upp de annars tunga intrycken. Sist men inte minst, varför inte öppna den där presentflaskan på julaftonskvällen, den där fina som annars riskerar att bli för gammal, drick och njut och känn in julen!

Tyge & Sessil har öppet precis hela julen med undantag för julafton, nyårsafton och nyårsdagen.

Tillbaka till toppen