fbpx Fortsätt till innehåll

Maximilian Mellfors om Tyge & Sessil

13 januari 2017

I december öppnade Niklas Ekstedt och hans team upp ett nytt vincafé, Tyge & Sessil på Brahegatan 4. Vi träffade chefssommelier Maximilian Mellfors, för ett small talk om 2017 års snackis.

Hej Maximilian! Berätta lite om Tyge & Sessil!

Idén om ett vincafé växte fram under Niklas Ekstedts och mina många resor och arbetspass tillsammans på Ekstedt. Vi saknade ett lättillgängligt och lite stökigt ställe med ett stort urval av spännande viner. Detta resulterade i ett stimmigt vincafé, med fokus på naturligt vin, alldeles runt hörnet från Stureplan. Till Tyge & Sessil går man om man vill ta ett glas vin efter ett sent biobesök, lika gärna som om man vill lära sig mer om smala vindistrikt. Vi tar inga bokningar på Tyge & Sessil, men man är alltid varmt välkommen förbi spontant!

Inför Tyge & Sessils premiär satte du dryckeslistan. Vad hittar vi där?

Fokus ligger förstås på naturvin, men förutom grumliga viner från udda områden som ger en sällsam vinupplevelse, är vi helt exalterade över de nya, lite drickvänligare vinerna från framförallt Australien.

Ni har valt att kalla Tyge & Sessil “vincafé”, varför?

En klassisk vinbar kan lätt uppfattas lite svårtillgänglig om man inte är väldigt kunnig inom vin. På Tyge & Sessil har vi mest möblerat med vintagefynd såsom klassiska caféstolar och det räcker gott och väl med att du gillar vin och har en nyfikenhet för att du ska trivas här. Jag tycker vi redan har lyckats få till den där lättsamma stämningen vi eftersökte.

Vi vill såklart uppleva det bästa av Tyge & Sessil, så vad äter och dricker vi?

Säg vad du är sugen på så löser vi det inom ditt smakfönster! Förmodligen med en kul twist. Maten på menyn passar alla viner – det är bara att välja!

Tillbaka till toppen