fbpx Fortsätt till innehåll

MAGNUS OM FINALPLATSEN I ÅRETS KOCK 2017

27 januari 2017

Med mindre än en vecka kvar till finalen av Årets Kock 2017, den 2 februari, är det fullspäckade dagar för Magnus Persson från Hillenberg, som är en av åtta finalister. Det är mycket förberedelser innan årets tävling och på måndag ser vi Magnus och de andra finalisterna i TV4 Nyhetsmorgon. Vi besökte Magnus i träningsköket i Vasastan för några snabba frågor innan tävlingen.

Grattis Magnus! Du har gått till final i Årets kock, berätta lite om tävlingen och hur det går till!

Tävlingen börjar med att man skickar in sitt bidrag, vilket är en valfri rätt. I år var vi 110 som tävlade och 40 av oss gick vidare till kvartsfinal, där vi fick laga upp maträtten på tid. Tre timmar flyger snabbt förbi, så det gäller att vara fokuserad och väl förberedd. 18 av oss gick vidare till semifinal och efter det är vi nu alltså åtta kockar i final. I finalen kommer vi laga upp fem olika vegetariska rätter och en skånsk fasan, under totalt fem timmar.

Hur förbereder man sig inför en sån här tävling och får du feedback av någon under träningen?

Det enda som gäller är träning och ännu mera träning. Varannan dag tränar jag på tid, 5 timmar i sträck, allt för att laga upp maten under tidspress. Det är extremt viktigt att man känner sig säker på alla moment: från att paketera och organisera, till vilken ordning råvarorna ska tillagas och hur allt slutligen presenteras på bästa sätt.
Jag får mycket feedback från min pappa Roland Persson och förstås Karl Ljung, som båda vunnit Årets Kock tidigare. Men det är också viktigt att skapa en egen bild från början och inte bli för påverkad av andra. Jag har tävlat i Årets Kock tidigare, denna gång satsar jag på att gå hela vägen!

Om du skulle ge tre råd till unga kockar som drömmer om att gå till final i Årets Kock, vad säger du då?

Envishet, ambition och vilja!

Vad skulle det betyda för dig att vinna Årets Kock 2017?

Det skulle såklart vara en dröm som går i uppfyllelse, en bekräftelse på det jag gör.

Lycka till Magnus!

Se direktsändningen av Årets Kock med start kl. 10 den 2 februari här>>

Tillbaka till toppen