fbpx Fortsätt till innehåll

Magnus Johansson om dryck på Hillenberg

22 januari 2016

I oktober öppnade Hillenberg, som snabbt kom att bli mångas nya favoritkrog. Vi tog ett snack med sommelier Magnus Johansson!

Hej Magnus! Inför Hillenbergs premiär satte du dryckeslistan. Berätta om den!

Vinlistan på Hillenberg är uppbyggd med betoning på Frankrike, Spanien och Italien. Efter tre månader har vi märkt att våra gäster har en stor förkärlek till både Italien och USA. Vi jobbar med en levande vinlista och har tagit till oss gästernas önskemål och utökat utbudet från dessa områden. För oss är det viktigt att Hillenberg känns självklart både för vardag och fest – en naturlig samlingsplats för umgänge kring mat och dryck.

Nytt år, nya viner – eller? Vad är populärast just nu?

Gästerna ger oss ett otroligt förtroende att välja deras dryck för kvällen – då gäller det att vara på tå! I början av året kommer vi byta ett par viner på glas, för att ligga rätt i säsong och anpassa oss efter köket. Generellt går USA fortsatt starkt framåt och ekologiska viner kommer öka även detta år.

Avslutningsvis, vi vill uppleva det bästa av Hillenberg. Vad äter och dricker vi?

Min personliga favorit är att börja med en frisk French75 i baren. Väl till bords – välj ett par förrätter att dela på. Missa inte stekt kalvbräss med jordärtskocka, lök, dragon och soja – gärna tillsammans med en härlig Pinot Noir från USA. Till varmrätt rekommenderar jag den långkokta oxkinden med sidfläsk, Karljohansvamp och potatispuré och i glaset en kryddig och mustig Chianti Rufina från Italien. Desserterna, komponerade av Sara Hultberg, är ett måste. En klassisk Créme Brûlée slinker alltid ned!

 

Tillbaka till toppen