fbpx Fortsätt till innehåll

Lina Wallfält om vin på Griffins’

8 januari 2016

Lina Wallfält är sommelier på Griffins’ och har varit med sedan starten för drygt fem år sedan. Vi fångade Lina för att reda ut ett och annat!

Hej Lina! Du har varit med sedan Griffins’ öppnade. Berätta, vad gör Griffins’ så speciellt?

Griffins’ är välkomnande och omfamnande. Värdskapet är det viktigaste vi har: alla gäster skall få en extraordinär upplevelse som de kanske inte alltid förväntar sig. Det i kombination med vällagad mat, gör att många känner sig hemma hos oss. Vi har väldigt många stammisar på Griffins’, vilket är superkul.

Du har dragit igång Griffins’ vintorsdagar som blivit omåttligt populära. Vad händer där?

Vi har alltid haft en vinintresserad publik just på torsdagar. Det var jag och vår tidigare restaurangchef Mathias som fick idén. Vi gillade tanken att kunna poppa upp lite annorlunda, eleganta, roliga eller unikt odlade viner och servera dem på glas.

Slutligen, tipsa om den perfekta Griffins’-kvällen. Vad äter och dricker vi?

Kvällen inleds med en Negroni eller en Aviation i vår bar och fortsätter med ett glas champagne och en löjromstaco. Antingen stannar man kvar i baren, testar en god öl från något av mikrobryggerierna vi arbetar med och äter vår klassiker – den asiatiska råbiffen.

Annars tycker jag att man ska fråga personalen efter Butchers Cut, som vi arbetar med utanför den ordinarie menyn. Till köttbiten rekommenderar jag ett elegant rött vin såsom en Barolo eller Pinot Noir från Kalifornien. Avslutningsvis delar hela sällskapet på en Bananasplit och dricker ett glas Madeira från 2001.

 

Tillbaka till toppen