fbpx Fortsätt till innehåll

Karl Ljung om sin nya restaurangsatsning

9 oktober 2015

Äntligen kan vi berätta mer om vår nya restaurangsatsning. Med krögare Karl Ljung i spetsen öppnar vi Hillenberg på Humlegårdsgatan 14. Vi fångade Karl och ställde tre frågor!

Hej Karl! Berätta om Hillenberg för oss!

Med Hillenberg vill vi skapa en tidlös och klassisk restaurang. Menyn baseras på europeiska smaker med skandinaviska influenser. Möbler och konst är exklusivt framtagna för Hillenberg och inredningen med ljusa träslag, betong och grön marmor skapar en tidlös restaurangupplevelse. För mig är det otroligt viktigt att gästerna får ett personligt bemötande i en avslappnad miljö!

Mindre än två veckor kvar till öppning. Hur förbereder du och teamet er?

Vi har haft full fart i köket i flera veckor där vi provlagat rätter och bartendrarna övar på den stora drinklistan för att komponera fantastiska cocktails. Nu blir det tio provmiddagar för att slipa formen och se hur vår meny tas emot. Vi ska också trimma in de sista detaljerna i baren och matsalen så att servicen är helt redo inför öppningen.

Om krögaren själv får välja, vad får vi absolut inte missa på menyn?

Då startar ni med skaldjurssalladen, väljer höstlammet till varmrätt och avslutar med choklad- och kolatarten med espressoglass och karamelliserad choklad. Sedan måste man prova vår konditor Saras sötsaker – hon gör magiska bakverk. Perfekt med en kaffe och något sött i baren.

Tillbaka till toppen