fbpx Fortsätt till innehåll

Joanna Berglund om åren med Grand Escalier

September 2016

Till hösten fyller Grand Escalier fem år. Denna levande krog med stadig grund i det franska köket har genomgått stora förändringar sedan starten år 2011. Vi träffade Joanna Berglund, hovmästare på Grand Escalier, i ett small talk om åren som varit och höstens alla nyheter.

Hej Joanna! Grand Escalier firar i höst sitt 5-årsjubileum. Det har hänt mycket sedan ni öppnade år 2011. Berätta!

Den största och mest påtagliga förändringen är de tre om- och tillbyggnationer vi har genomgått. Vi öppnade som liten restaurang med en bar och ca 50 sittplatser och nu har vi 4 barer, en stor innegård samt en matsal med över 150 matplatser både inomhus och utomhus. Maten och vårt kök har alltid varit trogen sin franska grund men med åren har vi också hämtat inspiration från andra kök världen över. Musiken har sedan dag ett varit en given del av vår verksamhet och genom åren har många kända ansikten och DJs förgyllt kvällarna i Esque och på innegården. 

Hösten är ofta en tid för förändring. Kan du dela med dig av några nyheter för hösten på Grand Escalier?

Vi har renoverat delar av köket och har installerat ett rotisserie på Grand Escalier. Det betyder att vi kommer att erbjuda ännu fler spännande och varierande rätter på menyn framöver. Vår populära brunch kommer att utvecklas och nu till premiären att komplementeras med en härlig brunch-à la carte. En ny drinklista är på gång och vi har också flera spännande events att se fram emot. Det ska bli jätteroligt!

Er innergård är populär året runt. Hur ser hösten ut på Grand Escalier Jardin?

Vi kommer fortsätta att aktivera vår innergård med allt från nya DJs och AWs, till att försköna innergården och göra den ännu mer sensommar-/höstmysig. Jag kan inte avslöja för mycket just nu, mer info kommer! 

Slutligen, du får sammanfatta Grand Escalier i fem ord!

Familjärt, glädjefyllt, ombonat, tillgängligt och allt i allo.

Tillbaka till toppen