fbpx Fortsätt till innehåll

Helene Söderberg om fem år med Ekstedt

5 augusti 2016

Denna vecka träffade vi Ekstedts restaurangchef Helene Söderberg, som har funnits med i teamet sedan krogen öppnade hösten 2011, för ett small talk om hösten på Ekstedt och sina tankar kring service.

Hej Helene! Ikväll öppnar Ekstedt efter några veckors välförtjänt semester. Hur startar ni upp hösten?

Ekstedt har funnits i nästan fem år och vi har ett väl inarbetat koncept med elden i fokus. Vi arbetar vidare med olika eldtekniker och successivt kommer sensommarmenyn att bytas mot en höstmeny med hjälp av vad skog, mark och vatten har att erbjuda. Självklart fortsätter vi arbetet med naturliga viner och våra högt uppskattade alkoholfria dryckesalternativ.

På några få år har Ekstedt fått en stjärna, gjort flera spännande gästspel och välkomnat gäster från all världens hörn. Vad inspirerar dig och teamet på Ekstedt?

Vi inspireras av ynnesten av att få arbeta med de bästa råvarorna tillagade på ett unikt sätt. Vi är ett litet, starkt och kreativt team som gemensamt utvecklar restaurangen och upptäcker nya smaker i mat- och vinkombinationer. Att få fortsätta välkomna nyfikna gäster som lämnar restaurangen nöjda och glada är den största drivkraften för mig personligen.

En minnesvärd restaurangupplevelse är mer än mat och dryck. Hur tänker ni kring service på Ekstedt?

Service är för oss en kombination av personlighet och kunnighet inom området. Vi har en gemensam och tydlig bild av vad vi vill förmedla – ett unikt möte och en upplevelse att minnas för varje gäst. Som team blir vi extra starka genom våra olikheter.

Har du något extra speciellt minne att dela med dig av?

Ingen service är den andra lik och under mina år på Ekstedt har jag träffat en väldigt blandad publik. Gemensamt för alla är intresset för mat och dryck. Färskast är ändå minnet av den 8-åriga pojke som önskat sig en middag på Ekstedt i födelsedagspresent. Han åt vår stora meny med tillhörande juice-paket, gick en guidad tur i köket och träffade sin idol Niklas Ekstedt. Att få vara med och skapa sådana minnen känns härligt!

Tillbaka till toppen