fbpx Fortsätt till innehåll

Gustav Johansson om sommarens drycker

10 juli 2017

I våras korades Ekstedt av White Guide till en av Sveriges 10 bästa restauranger. Förra veckan blev det också klart att den platsen räckte till att bli en av Nordens 25 bästa restauranger när White Guide släppte sin lista. Vi gratulerar hela teamet och passar också på att välkomna Ekstedts nya sommelier, Gustav Johansson till nya jobbet. Vi träffade Gustav för ett small talk om sommarens dryckestips.

Hej Gustav, du är sedan i april ny sommelier på Ekstedt. Hur trivs du på nya jobbet?

Mycket bra! Det känns väldigt spännande att få sluta upp med teamet bakom Ekstedt och den avslappnade stämningen i restaurangen passar mig väldigt bra.

Vad har du gjort innan du kom till Ekstedt?

Nyligen arbetade jag på vinbaren Hornstulls Bodega på Södermalm. Innan det har jag erfarenhet av stjärnkrogar som Volt och restaurang Frantzén. Jag är ursprungligen från Gotland, så jag har även hunnit med några somrar där såklart!

Vad kan vi gäster förvänta oss vinmässigt på Ekstedt framöver?

Vi kommer fortsätta med profilen av naturliga viner från småskaliga producenter, men utöka utbudet av viner från mindre kända områden i Östeuropa och nya världen, där det finns många nya intressanta producenter för tillfället.

Till sist. Vad har du för dryckestips till oss i sommar och under semestern?

Kallt rött vin! Vi behöver inte söka oss till rosévinet varje gång man vill byta ut det krispiga vita under sommaren. Det går ofta lika bra att lägga en flaska lättare rödvin i kylen och servera kallt. Vinet upplevs då friskare och passar ofta till lättare sommarrätter.

Tillbaka till toppen