fbpx Fortsätt till innehåll

Griffins’ Lina om service och personalansvar

September 2016

Vi träffade Griffins’ restaurangchef Lina Andersson för ett small talk om service och personalansvar. Lina delar också med sig av ett Griffins’-minne och berättar mer om vad som händer på Griffins’ under hösten.

Hej Lina! Griffins’ blev direkt efter öppning 2010 en populär krog med många återkommande gäster. Vad tror du är era främsta egenskaper, som gör att så många älskar Griffins’?

Känslan att komma hem till någon tror jag spelar stor roll. Många gäster säger att de känner sig bekväma när de stiger in hos oss och att vi har ett behagligt lugn. Vi låter även all vår personal få vara sig själva, ge en personlig service fast på en professionell nivå. Vi håller bra kvalitet på maten och om något känns konstigt under service tar vi det med gästen direkt. All kritik är bra då vi hela tiden strävar efter att bli så bra som möjligt. Jag tror att den omsorgen speglar av sig på vad Griffins’ är och står för.

Vi går in mer på service och värdskap. Hur arbetar ni ute i matsalen och vilken känsla vill ni förmedla till gästen?

Vi strävar alltid efter en personlig och unik upplevelse när man väljer att besöka oss. Det ska vara en äkta känsla rakt igenom servicen. Gästen ska snabbt bli uppmärksammad och känna sig i centrum under tiden de är hos oss.

Du arbetar som restaurangchef på Griffins’, vilket innebär att du arbetar nära personalen. Vad är ditt främsta uppdrag där?

Min största roll är att se till att all personal mår bra och att servicen flyter på som den ska. Är personalen glad och mår bra ger de en bra service. Ofta skojar vi om att ett leende inte kostar något, det smittar alltid av sig, vilket jag tycker stämmer väldigt bra.

Vad mer händer hos er på Griffins’ under hösten?

Jag ser fram emot att vi byter middagsmeny den 23 augusti. Därefter kommer också vinlistan att bytas, i mitten av september. Vår brunch med Big Tony bakom skivspelaren är tillbaka den 27 augusti och bjuder in till några extra festliga helger framöver.  Den 8 oktober firar Griffins’ 6-årsjubileum och vi sitter just nu mitt uppe i all festlig planering.

Kul med jubileumsfest! Vad är ditt största minne från de här åren med Griffins’?

Ett minne som fortfarande ligger kvar är när vi bjöd in till 2-årsfest. Fest och mingel för ett antal personer – det var bara det att det kom typ det dubbla. Det slutade med att vi i stort sett kastade mat ur köksluckan, blandade alldeles för mycket dryck på samma gång och kaoset gjorde att vi till slut skrattade så tårarna rann. Och självklart minns jag när jag fick frågan att ta över som restaurangchef när vår kollega Sindy gick på mammaledighet.

Tillbaka till toppen