fbpx Fortsätt till innehåll

Fredrik Lindbergh om våren på Hillenberg

31 mars 2017

I denna veckas small talk mötte vi Fredrik Lindbergh, barchef på Hillenberg, för att reda ut vad som händer under våren.

Hej Fredrik! Berätta vad som händer på Hillenberg. När öppnar ni upp de stora fönstren så vi får lite kontinentalt trottoarliv på Humlegårdsgatan?

Äntligen – vår, sol och längre dagar är runt hörnet. Vi fortsätter med våra temadagar såsom vinonsdag och Bellini-fredag. Nytt för denna vår är att vi nu börjat med ostron-torsdagar. Vi serverar olika typer av ostron och tillbehör, samt klassiska “Rockefeller Martini” – en Dry Martini med ett ostron i, riktigt gott. Angående våra öppningsbara fönster så hoppas jag att de står på vid gavel inom kort!

Ni har ny drinklista och den innehåller ingredienser som rödbetor, morot, selleri och dill. Vad händer i cocktailvärlden, är grönsaker sommarens trend?

Ny drinklista är alltid härligt! Trenderna i sommar är många och våra gäster blir allt mer medvetna om vad de vill ha. När jag skummar igenom mina favoritbarers menyer, läser artiklar och bloggar så är det klassiska smaker och drinkar som är på väg tillbaka. En stor trend som kommer nu är alkoholsvagare drinkar med vin, sherry, port och vermouth. Allt detta blandar vi in i vår lista och följer även “nyttighetstrenden” och tar in lite wild cards såsom dill, morot, rödbetor och selleri. Rena enkla smaker – med mycket kärlek.

Det har spanats ett tag nu att Brahegatan, Linnégatan och Humlegårdsgatan är det nya krogområdet, där barer och restauranger öppnar på tidigare anonyma adresser. Hillenberg har funnits i kvarteret 1,5 år nu. Hur märks utvecklingen?

Utveckligen är superpositiv. Tyge och Sessil, vår eminenta granne, är ju ett fantastiskt litet vinhak som verkligen gjort succé och i dagarna öppnar Mikkeller ett ölställe mittemot på Brahegatan. Ju fler härliga ställen desto bättre.  Mer konkurrens tror jag bara är nyttigt – vi välkomnar allt runt omkring!

Tillbaka till toppen