fbpx Fortsätt till innehåll

Elias om den perfekta kvällen på Berns Asiatiska

Mars 2016

Elias Eliasson är sedan förra året restaurangchef på Berns Asiatiska. Här möter vi honom och får veta mer om våren på Berns Asiatiska.

Hej Elias! Du tog över rollen som restaurangchef för Berns Asiatiska förra året. Det har hänt mycket sedan dess, berätta!

Vi har under vintern genomfört flera förändringar, både organisatoriskt och driftsmässigt men den största och roligaste nyheten (hittills!) är Berns Asiatiskas bar som nu huserar på glasverandan, en efterlängtad flytt och en naturlig mötesplats som välkomnar dig vid ankomsten till Berns Asiatiska.

Ni startar upp ett nytt koncept nu i vår: Affärsfrukost på Berns. Hur ser en sådan ut?

Många har upptäckt fördelen att ta sina möten tidigt på dagen och på så vis utnyttja sin arbetstid bättre. Berns Asiatiska är en fantastiskt vacker lokal och en perfekt plats för frukostmöten med sin ombonade miljö och service. Här kan vi erbjuda våra gäster både att fritt välja från den omfångsrika frukostbuffén eller att från à la carte-menyn beställa klassiker som ägg bènedict, havregrynsgröt eller en alldeles egen variant på omelett.

Vad händer på Asiatiska i vår och sommar?

Nu börjar förberedelserna för att framåt Valborgshelgen öppna upp för mat och dryck i vårsolen på uteserveringen. Jag ser också fram emot att kunna mingla uppe på Terrassen en ljummen sommarkväll med något svalkande och gott i glaset!

Tipsa om den perfekta kvällen på Asiatiska! Vad äter och dricker vi?

Samlas i baren för en fördrink! Våra barmästare Christian Cordes och Fredrik Afzelius har komponerat en cocktailmeny med asiatisk touch. Väl till bords vill jag slå ett slag för vår avsmakningsmeny – Berns Asiatiska Experience – där vår köksmästare Fredrik Krook skapat en smakrik matresa i flera serveringar, där alla vid bordet delar på ljuvligheterna som dukas upp. Jag skulle gärna börja med sake till sashimin och sushin, därefter välja en aromatisk riesling till den lätthalstrade laxen och dumplings och avsluta med en len pinot noir till dakgangjeong-kycklingen och bao med pulled beef. Avslutningsvis ett glas muscat till Grand desserten. Ja, det borde bli tämligen perfekt!

Tillbaka till toppen