fbpx Fortsätt till innehåll

Berns Asiatiskas köksteam om asiatisk matkultur

22 januari 2018

Förra veckan uppdaterade Berns Asiatiska sin meny. I denna veckas small talk möter vi köksteamet Fredrik Krook, Anders Nilsson och Peter Markl och pratar om Tokyo, japansk kultur, traditioner och den asiatiska matupplevelsen.

Hej! Ni var nyligen på en inspirationsresa till Tokyo! Berätta vad ni upplevde.

Det var en fantastisk upplevelse! Genom en guide mötte vi den japanska kulturen: hur de lever, äter och bor. Japan är ett land där man verkligen jobbar hårt för att bevara traditioner och kultur kopplat till den kulinariska världen. Det var också intressant att se den respekt de hanterar råvarorna med.

Resan har resulterat i en ny meny för Berns Asiatiska. Vad har vi att se fram emot?

Förvänta er renare smaker, mindre krusiduller och stort fokus på råvaran! Kolgrillad chuckroll med grönt te, chiliglaze, yuzukosho, gohakrasse och chilisyrad kål samt glass på färskost och Amaretto med tosca, plommon och ljummen umeshu är bara några av nyheterna.

Vi brukar ju stolt berätta att Berns Asiatiska var Sveriges första kinesiska restaurang på 40-talet. Sedan dess har det hänt en hel del i utbudet av asiatiska restauranger, men ni fortsätter sätta Asien på Stockholmskartan. Hur fortsätter man leverera?

Vi vill förstås fortsätta att överraska! Vi har alla våra sinnen vidöppna för att hela tiden kunna skapa nya kreationer och ändra och uppdatera menyn så ofta vi bara kan.

Slutligen. Om ni kikar i spåkulan, hur ser den asiatiska matupplevelsen ut om några år?

Vi tror på mer fusion och fler influenser från andra världsdelar. En annan viktig sak är ett ännu större fokus på råvara, kvalitét och ursprung – hållbarhet och miljön blir allt viktigare.

Tillbaka till toppen