Fortsätt till innehåll

SMALL TALK- SOMMELIER CLARA GRABE OM HILLENBERGS NYA VINBAR

Lagom till att hösten kryper sig på passar Hillenberg på att introducera en helt nybyggd bardel – Vinbaren Helga. Vi satte oss ner med Clara Grabe, Sommelier på Hillenberg för att få höra mer!

Hej Clara, ni har precis öppnat en ny härlig vinbar på Hillenberg, berätta mer om den, konceptet och vad som händer hos er just nu?
– Det stämmer bra, vi har byggt om en av våra barer till en härlig vinbar. Baren nås numera direkt från ingången och här kan man dricka roliga viner på glas eller botanisera i vår vinlista. Det går lika bra att slinka in på ett glas vin före middagen som att sitta hela kvällen och prova igenom viner på glas eller dela på en riktigt god flaska från källaren. På Hillenberg går det att beställa från hela menyn vart du än sitter och så kommer det även att vara i vinbaren som har fått namnet Helga. Vi kommer kontinuerligt att byta ut vilka viner som vi serverar på glas efter säsong, efterfrågan och teman som vi vill lyfta fram. Innanför baren ligger även Stockholms absolut snyggaste chambre separée där du sitter omringad av allt vårt vin. 

Ni har i samband med denna nya bar tagit ett stort omtag kring er vinlista på Hillenberg, berätta!
– Vi har sedan starten haft en bred vinlista på Hillenberg med viner från hela världen och i alla prisklasser. Vi kommer att fortsätta erbjuda viner från alla världens hörn med vi kommer att utöka antalet artiklar. Det är ett arbete som pågår hela tiden och målet är att ha över tusen etiketter på listan. Vi är cirka halvvägs nu. Det här möjliggör att arbeta mer med ett djup i listan. Flera vinproducenter från samma vinregion och vertikaler, alltså samma producent och vin i flera årgångar. Vårt fokus kommer fortsätta att vara på klassiska viner och distrikt. 

Slutligen ge oss några bra tips från era vinkylar? Vad ska vi äta till?
– Vi har precis introducerat tarte flambée på vår meny, en tunn och spröd variant av pizza som toppas med bland annat gräddfil och gruyère. Just nu har vi tre olika varianter, min favorit är med svartkål, lök och honung. Till den är det försvinnande gott att dricka ett glas Palo Cortado som är en delvis oxiderad och torr sherry. Just nu serverar vi den på glas. Varmt välkommen till Helga!

Tillbaka till toppen