Fortsätt till innehåll

SMALL TALK – MÖT L’AVVENTURAS NYA SOMMELIER LINA WALLFÄLT

För några veckor sedan började Lina Wallfält som ny sommelier på L’Avventura. Vi träffade henne för att få höra mer om hennes vintips.

Välkommen till L’Avventura Lina, berätta lite kort om dig själv och vad du gjorde innan?
– Jag är 37 år gammal, född och uppvuxen på Södermalm. Var för 8 år sedan med och öppnade upp Griffins’, gick sedan och blev sommelier-ansvarig på Grand Escalier, gick sedan tillbaka till Griffins’ där jag hade huvudansvaret för vinerna och nu har jag precis joinat fantastiska L’Avventura. Jag har en lång bakgrund i branschen och vid sidan av L’Avventura är jag flygande reporter och krönikör på Vinos.nu som drivs av Petter Alexis och Alf Tumble.

Vilket är ditt favorit distrikt?
– Dricker helst vin från Piemonte eller Bourgogne, men har på senare tid även börjat intressera mig för andra upcoming-områden i övriga Italien. Tror att många förknippar mig med Kalifornien eftersom Griffins’ vinlista var väldigt tidig med att plocka upp USAs vinområden och alltid har haft fokus på det, men nu är det Italien som gäller.

Vad kan vi förvänta oss vinmässigt hos L’Avventura framöver?
 – Listan på L’Avventura skall kännas maffig och intressant. Vi ska ha många viner med en mognad men även det nya “eleganta” Italien skall finnas med på listan. Alla skall känna att man hittar något att dricka som passar en själv och du ska känna dig välkommen och bekväm.

Dryckestips nu inför hösten?
– Jag har hittat en del goda viner från området Valtellina i norra Italien på druvan Nebbiolo, oftast lite mer prisvärda också. 

Tack Lina!

Tillbaka till toppen