fbpx Fortsätt till innehåll

SMALL TALK MED ERIK – OM NYÅR PÅ VIDEGÅRD

I denna veckas Small Talk träffar vi Erik Videgård för att få höra mer om kommande nyårsfirande på Videgård.

Hej Erik, på restaurang Videgård kan man fira nyår Hong Kong Style, vad innebär det?

Att ”dricka te” i Hong Kong heter Yam Cha. Vagnar rullar runt i restaurangen och du pekar och väljer det du tycker ser gott ut. Min tanke var att vi gör det på samma sätt fast vi fyller vagnarna med nyårets delikatesser som hummer, ostron och andra delikatesser.

Vad får man absolut inte missa att testa på menyn under kvällen?

Jag har en idé om en ”Lobster Roll” som kommer att bli något alldeles extra… Avslöjar inte mer än så. Haha.

Vart får du all inspiration ifrån?

Netflix… Nej då, det finns så otroligt mycket ny mat runt omkring i världen. Jag vill utforska varje hörn och skapa nya upplevelser för våra gäster. En smakambassadör om du vill?

På Videgård gör man en respektlös tolkning av Nikkei-köket, vad betyder det?

Jag försöker fånga andemeningen av den japansk-peruanska maten och skruva till den på mitt sätt. Sen blandar jag det med lite ”Chifa” som är en mix av kinesiskt och sydamerikanskt. Det blir en ny upplevelse som jag hoppas att våra gäster uppskattar och tar till sig.

Avslutningsvis, hur ser den perfekta kvällen ut hos er på Videgård?

Oj. Min förhoppning är att du kommer hit med ett öppet sinne och låter dig överösas av nya smaker och kombinationer. Drömmen är att du vaknar dagen efter med en känsla av att du varit med om något nytt som du vill uppleva igen och att gårdagens smaker sitter kvar. Kvällen skall ha varit en mix av hög stämning, sensualitet, service och taktil värme. En resa för kropp och själ.

Tack Erik! 

Tillbaka till toppen