fbpx Fortsätt till innehåll

SMALL TALK – MAXIMILIAN OM TYGE & SESSIL 2 ÅR

Denna vecka träffade vi Maximilian Mellfors, chefssommelier på Tyge & Sessil, för att prata om Tyge & Sessils kommande 2 års dag och vad som är på gång på Brahegatan.

Hej Max, på juldagen är det exakt två er sedan ni öppnade dörrarna, Blir det någon 2-årsfest hos er i år?
– Självklart! Festen kommer svämma över in i Galleriet där Claes Grännsjö lagar vinvänliga steam buns och Jazzagenturen spelar medan Djingis lagar Tygefavoriter här inne i vinbaren: 3 rätter vego/kött och en personlig halvflaska vin för 365 kr. Alkoholfria alternativ finns såklart också. Vi kommer ha exceptionella öppettider 18-01! 

Häromveckan blev ni nominerad i kategorin “Årets Vinbar” i White Guides Barlista 2019, stort grattis! Vad är hemligheten bakom all framgång på Tyge & Sessil?
– Tack! Jaa du… Omöjligt att säkert säga men om man får chansen och möjligheten att göra det man verkligen brinner för så attraherar vi både ett makalöst team och fantastiska gäster som kommer tillbaka till oss. Tack Niklas Ekstedt och Stureplansgruppen!

Vad händer mer hos er framöver? 

– Nu fokuserar vi på 2-årsfesten för fullt. I januari brukar det ju vara lite lugnare känsla men med tanke på trycket vi haft i höst tar jag ingenting för givet längre… 

Något särskilt julvin vi inte får missa att testa?

– Jag vill helt enkelt dela med mig av det jag och min familj dricker: Halvtorr riesling till sillen. Orange vin till julskinkan. På kvällen plockar man fram den där flaskan som man bara väntat på att få dricka, som legat och samlat damm och som kanske känts för dyr eller för speciell. Öppna den. Då, om inte förr infinner sig julefriden!

Tillbaka till toppen