fbpx Fortsätt till innehåll

SMALL TALK – LAURA MARINO, KÖKSCHEF L’AVVENTURA

Denna vecka träffar vi Laura Marino, kökschef på L’Avventura.

Hej Laura, berätta lite om dig själv? Vad innebär rollen som kökschef på L’Avventura?

– Jag är en Solnatjej, 27 år gammal som älskar mat och fotboll. Min roll som kökschef på L’Avventura handlar dels om att i stort ha koll på att köket fungerar varje dag samt att sköta samarbetet mellan köket och resten av verksamheten. Vi har även två fantastiska barer, ett private dining room och en Studio dit vi också lagar mat.

Hur länge har du jobbat inom Stureplansgruppen och hur har din resa sett ut?

-Jag har jobbat för Stureplansgruppen sedan hösten 2012. Min resa började på Griffins’ Steakhouse där jag började som kallskänka och som sedan utvecklades till sous chef. Jag var på Griffins’ i 5 år innan jag tog klivet till att bli kökschef för L’Avventura. 

Du har varit med sedan L’Avventura öppnade. Berätta, vad gör L’Avventura så speciellt? 

-Allt skulle jag säga! Lokalen, personalen, maten och hela upplevelsen vi levererar till våra gäster.

Vad är planerna för våren hos er?

-Planen för våren är att fräscha upp menyn med lite mer härliga grönsaker och låta de höstiga rätterna få vila lite. Vi tror på en riktig succévår för hela vår verksamhet. 

Slutligen, ett tips inför helgen. Vad äter och dricker vi för att uppleva L’Avventura på bästa vis?

Vi startar såklart med en Bellini och arancine. Sedan äter vi stracciatella, vitello tonnato och pesce peperoncino. Vi delar på en spicy vodka följt av en pork chop med caponata. Till det dricker vi ett bättre vitt vin från Piemonte. Avslutningsvis flamberad ananas! 

Tack Laura!

Tillbaka till toppen