Fortsätt till innehåll

SMALL TALK – FLORENICA ABELLA PÅ EKSTEDT

Denna vecka träffar vi Ekstedts nya Köksmästare Florencia Abella. Den argentinska kocken som senast kommer från Esperanto, har redan sen augusti 2018 verkat i bakgrunden av Ekstedt där hon har ansvarat för restaurangens testkök. Nu kliver hon ut ur skuggorna och tar över taktpinnen på Ekstedt, känd för sitt unika koncept med matlagning över vedeldade spisar och ugnar, helt utan elektricitet och gas.

Hej Florencia, grattis till den nya rollen som köksmästare, hur känns det?

– Stort tack, det känns jättebra! Det är väldigt roligt att jobba med eld och såklart även roligt att jobba kreativt med Niklas Ekstedt.

Vad är den största utmaningen med att vara köksmästare?

– Att utveckla gästens upplevelse, fortsätta jobba med elden, nuvarande tekniker men också att hela tiden ta fram nya matlagningstekniker. Jag ser även till så att Ekstedt ska vara en inspirerande arbetsplats och att det ska vara roligt att gå till jobbet varje dag.

Vad inspirerar dig i din matlagning och vad gör restaurang Ekstedt så speciellt?

– Vad som inspirerar mig mest är råvaran och historien bakom den. Det som gör restaurang Ekstedt så speciellt är hela känslan med björkved, eld och alla gamla tekniker att laga mat, detta gör restaurangen unik och väldigt spännande.

Hur ser den perfekta kvällen hos er ut?

– En kväll hos oss ska vara en unik upplevelse från början till slut. Välj vår 6-rätters meny så missar du ingen teknik och låt även oss välja ut passande drycker till rätterna. Självklart kan du välja dryckesmenyer både med och utan alkohol.

Vi tycker också det är viktigt och roligt att ha en bra interaktion med våra gäster och att du som gäst får en inblick i matlagningen. Vi tar därför mer än gärna våra gäster på en tur runt i köket så att gästen får se elden och matlagningen på nära håll.

Tack Florenica!

Tillbaka till toppen