fbpx Fortsätt till innehåll

SMALL TALK – DANIEL JOGMAR, GAMLA RIKSARKIVET

Vi träffade Daniel Jogmar som är Kökschef på Gamla Riksarkivet. Tillsammans med sitt grymma team står han bakom rampljuset på Riddarholmen och är redo för att skapa en oförglömlig jul.

Hej Daniel, vad är din roll under julbordet?
– Min roll är att se till att allt fungerar som det ska under julbordet och att hela tiden säkerställa kvalitén. Jag ansvarar för alla förberedelser av julmaten vilket bland annat innebär att hitta de bästa leverantörerna samt ansvaret för råvarorna vi väljer att arbeta med. Att se till att vi använder oss av djur som haft det bra, slaktats och fiskats på rätt sätt och håller den höga kvalité som vi eftersöker. Jag jobbar även med de mjuka värdena som bemötandet av gästerna, hur vi pratar kring maten och att guida gästerna genom serveringarna.

Vilka är dina favoriter på julbordet?
Vår lax, blodpudding och vaktel är riktigt fin. Utbudet av dessertostarna är även fördubblat i år och där finns bland annat en engelsk cheddar som är fantastisk.

Hur går det med förberedelserna, vad sker just nu?
– De senaste månaderna har vi fått mycket gjort. Nu börjar vi få in vår gris och jobbet med patéer, sylta och terriner kan börja.

Något specifikt tips inför julbordet?
– För att få den absolut bästa upplevelsen så bör du äta de 7 olika serveringarna. Du får inte heller missa att testa lutfisken som serveras direkt vid bordet och lämna också plats till saffranspannkakan med salmbärsylt.

Tack Daniel och stort lycka till med julbordet!

Tillbaka till toppen