fbpx Fortsätt till innehåll

SMALL TALK – CURT ERIKSSON, BARCHEF BANK HOTEL

Hej Curt, berätta lite om dig själv och din roll som Bar Manager på Bank Hotel!

– Jag heter Curt Eriksson. Jag har jobbat i över 10 år i bar på olika ställen i Stockholm och runt om i Sverige. Jag älskar att jobba med människor som gillar nya utmaningar och som ser ett problem som ett sätt att utvecklas.

I min roll som Bar Manager för Bank Hotel så ser jag till att allt som har med barerna att göra funkar. Ser till att det finns dryck, personal och utvecklar nya drinkkoncept med fokus på hur vi presenterar våra drinkar. Jag ser även till att vår dryckeskunskap hela tiden är på topp, att alla som jobbar i baren mår bra och kan leverera bästa möjliga service till våra gäster.

Hur länge har du jobbat för Stureplansgruppen?

– I lite mer än två år har jag jobbat för Stureplansgruppen. Jag har jobbat på både Ambassadur, Spymlan i Humlegården, Nosh and Chow samt spelat musik på Spy Bar.

Vad ser vi för populära drinkar i baren på Bank Hotel?

– Drinken Dirty Money som innehåller Charanda Pisco, äpple, ingefära och citron är väldigt populär bland gästerna på Bank Hotel och även drinken Old Bank som är vår egna twist på en Old Fashion.

Hur ser den perfekta kvällen ut hos er?

– Under en perfekt kväll på Bank Hotel så är det fullt i restaurangen på Bonnie’s med gäster som tar en fördrink och äter en härlig middag i goda vänners lag. Papillon har en bra puls och Sophie’s levererar en stimmig stämning med musik på topp. När det går bra för personalen så brukar det även bli en grym upplevelse för gästerna.

Berätta om de senaste dryckestrenderna, vad dricker vi helst just nu?

– Jag skulle säga att de klassiska och tidlösa drinkarna är på väg tillbaka. Bra cocktails med både utseende och med presentationen i fokus. Tequila börjar gästerna tycka är spännande igen, det är även en personlig favorit om jag måste välja.

Tack Curt!

Tillbaka till toppen