fbpx Fortsätt till innehåll

SMALL TALK – CLAES GRÄNNSJÖ PÅ EKSTEDT

Denna vecka träffade vi Ekstedts utvecklingsansvarige Claes Grännsjö för ett small talk om hans jobb på Ekstedt och eldtekniker.

Hej Claes, berätta om din kockbakgrund och vad du gjorde innan du på hamnade på Ekstedt?

– Jag har jobbat på olika stjärnkrogar och kvarterskrogar. Min främsta merit är från när jag var Kökschef på Kock & Vin i Göteborg och där fick en stjärna i Guide Michelin. Innan jag började på Ekstedt så drev jag krogen Nook på Södermalm i 5 år.

Vad innebär din roll som utvecklingsansvarig på Ekstedt?

– Att vara ett kreativt bollplank till Florencia Abella, vår Kökschef på Ekstedt.

Hur ser en dag på jobbet ut för dig?

 – Då har jag och Florencia möte där vi pratar igenom idéer vi har, vi provlagar sedan och analyserar, blir det bra fortsätter jag då att jobba vidare med rätten och skriver sedan recept som alla i köket kan ta del av. Ibland jobbar jag även service i restaurangen.

Vad vill du bidra med till Ekstedt och har du några speciella signum eller tekniker du förespråkar?

– Jag vill bidra och skapa en plattform som kan föra Ekstedt framåt i utvecklingen och då menar jag såklart matmässigt, men även att kunna jobba mer effektivt med personalen så att vi rent ekonomiskt kan satsa på en till stjärna. Jag har inga signum, men försöker hela tiden jobba efter mottot att “less is more”.

Hur ser du på eldteknik, vad finns det för utmaningar inom dessa tekniker?

– Det är superkul att jobba med eld! Det svåra är dock att kontrollera elden, du måste planera mycket noggrannare så att du har rätt glöd och värme till det som ska tillagas.

Slutligen, hur ser den perfekta kvällen ut på Ekstedt?

– När du låter oss på Ekstedt välja och att du sedan bara lutar dig tillbaka och njuter av maten, drycken och ditt sällskap.

Tack Claes!

Tillbaka till toppen