fbpx Fortsätt till innehåll
Välkommen till
Tyge & Sessil

Kontakt

Adress
Brahegatan 4
Telefon
08-519 422 77
E-post
info@tygesessil.se
Hemsida
tygesessil.se
Facebook
Tyge & Sessil
Instagram
@tygesessil

Om Tyge & Sessil

Tyge & Sessil är Niklas Ekstedts vincafé. Med fokus på naturligt vin och ett läge runt hörnet från Stureplan, är Tyge & Sessil ett tillgängligt och lite stökigt alternativ för såväl frälsta som nyfikna. Tyge & Sessils vinlista tar avstamp i vin från små producenter, som arbetar så nära naturen som möjligt, gärna från underrepresenterade områden runt om i världen och gjort på druvor vi inte visste fanns. En del är grumliga, andra kristallklara. En del är bekanta, andra inte. Vissa finns det mycket av, andra är helt unika. Med lite upptäckarlust kommer du hitta din egen favorit.

“Att öppna ett stimmigt och lite stökigt vincafé med fokus på naturligt vin, är en dröm jag länge delat med min sommelier och vän Maximilian Mellfors. För honom en chans att äntligen få anpassa maten efter vinet – istället för tvärtom. För mig en chans att kunna slinka förbi ett ställe utan större pretentioner och ändå få en ny och spännande smakupplevelse.

Mest stolt är jag nog över den in-och-utvända bardisken, där sommelier och gäst helt verkar sida vid sida. För mig signalerar det just den lättillgänglighet som den ibland lite svåra vinvärlden behöver, vilket också är precis vad vi ville åt med Tyge & Sessil, från allra första början.

Välkommen!”

Niklas Ekstedt

ÖPPETTIDER

För aktuella öppettider, vänligen besök tygesessil.se

Tillbaka till toppen