2024.08.21 VI LISTAR HELGENS BRUNCH & LUNCH MÅSTEN

Välkommen till vår brunchguide, där vi samlat de bästa ställena för en härlig helglunch. Oavsett om du är sugen på asiatiska smaker, klassiska brunchrätter eller nytänkande italienska delikatesser, finns här något för alla. Upptäck nya favoriter och njut av en smakfull helg!

BONNIE'S

Under det imponerande glastaket i den historiska bankhallen serverar Bonnie’s sin brunch, Lazy Breakfast & Bubbles, varje lördag och söndag. Här kan du njuta av en utsökt kallbuffé och á la carte-rätter som passar perfekt för en avkopplande helgmorgon. I brunchupplevelsen ingår ett glas champagne, vilket ger din dag en lyxig start. Välj mellan rätter som äggröra, eggs benedict eller chiapudding för en komplett och njutningsfull måltid.

GRIFFINS

På lördagar bjuder Griffins in till deras välkända och uppskattade brunch. Här kan du njuta av en utsökt brunchbuffé som kombinerar klassiska rätter med spännande nykomponerade favoriter. Buffén erbjuder ett brett utbud, från delikata charkuterier och saftiga köttbitar till grillade hamburgare. Som pricken över i finns även ett stort urval av frestande desserter att välja bland. Vi hälsar dig varmt välkommen till en brunchupplevelse extraordinaire.

FREYJA+SÖDER

På Freyja har det hänt en hel del fram till hösten. Till säsongen då Sveriges ingredienser är som bäst serverar Freyja en riktigt trevlig helglunch som roterar veckoligen. Tillsammans med exempelvis bovetechips och stenbitsrom, och lite annat smått och gott kommer ge den riktigt härliga brunchkänslan. Freyja erbjuder också ibland den åtråvärda helgmackan som byts ut var och varannan vecka och ger en allt man eftersöker i mackor och helg. Efter lunchen kan man förstås alltid ta ut sitt sällskap och avsluta på terrassen som har Stockholms bästa utsikt.

BERNS

Bruncha med asiatiska smaker. Den omåttligt populära brunchen på Berns Asiatiska är tillbaka, där dukas det upp med en generös buffé av det kalla och desserter. Utöver det erbjuder de en brunch à la carte, där har hela menyn uppdaterats inför årets säsong. Detta är ett måste.

AVALON

I centrala Göteborg kan man njuta av helgluncher med vännerna på hotellet Avalons ljuva restaurang. Köket och personalen på Avalon jobbar alltid för att erbjuda en hög service och riktigt god mat. För de som vill spela säkert erbjuder Avalon klassiska rätter likt råbiff, och en välkänd räkmacka som är ett måste att smaka. Utöver det finns det även veckoligen nya rätter, vegetariskt, kött eller fisk. På Kungstorget kan man låta helglunchen glida in i en härlig eftermiddag som kan vara länge.

SPESSO

Spesso, beläget på toppen av Stockholm, är den ideala destinationen för dig som vill njuta av en härlig lunch med en italiensk twist på lördagar. Atmosfären på Spesso är sofistikerad och stilren, och även om de inte erbjuder en traditionell brunchmeny, är deras lördagslunch ett utmärkt alternativ för en lyxig och smakfull start på dagen. Menyn är fylld med lyxiga och smakrika alternativ där du bland annat hittar deras berömda hummerravioli, en rätt som är lika elegant som den låter, och den stekta ricottagnocchin med grillade kantareller som är en favorit bland många besökare. För den som är sugen på något rejälare finns även deras populära tartar, som kombinerar grovmalen biff med parmesan och rosmarinolja för en smakupplevelse utöver det vanliga. Spesso är platsen där du kan unna dig lite extra lyx och verkligen koppla av med god mat i en stämningsfull miljö. 
Perfekt för en lördagsbrunch som sätter guldkant på helgen!

CHEZ JOLIE

Lördagsspecialen är tillbaka på Chez Jolie den 31 augusti. Det är en rätt som endast serveras under lördagslunchen och byts ut sporadiskt. En stor favorit från tidigare var deras Steak Sandwich. Passa på att boka din lördagslunch.