2024.06.27 Våra bästa sommartips

Vad är dina sommarplaner? Är du en av många som ska springa midnattsloppet eller besöka STHLM Fields? Kanske lockar en dag i skärgården eller Allsång på Skansen. Oavsett vad du har planerat i sommar har vi satt ihop flera spännande aktiviteter att göra i sommar.

GRÖNA LUND

För den som är ute efter att ta in lite av Stockholms sevärdheter så föreslår vi att ni börjar ditt äventyr på det ikoniska Gröna Lund. Nöjesparken där spännande åkattraktioner och livekonserter sätter scenen för en upprymd start under sommaren.


När solen sedan börjar gå ner, övergå från spänning till den eleganta, avslappnade men ändå vackra terrassen på Freyja+Söder. Här kan ni njuta av goda rätter signerade Emma Shields. Belägen i hjärtat av stadens södra del erbjuder Freyja+Söder en lugn miljö som är idealisk för att njuta av utsökta rätter som blandar lokala smaker med internationell matlagning.


Efter en förtjusande middag, avsluta din kväll på Boo Boo Living. Boutique-boendet erbjuder en chic och bekväm tillflyktsort där du kan koppla av med stil och fortfarande ha nära till resten av Stockholm när du vaknar. Varje rum är noggrant utformat för att göra din natt lika minnesvärd som din dag.

BOKA BOOBOO LIVING


BOKA FREYJA


GRÖNA LUND

ALLSÅNG PÅ SKANSEN

En perfekt sommaraktivtiet i Stockholm är det Allsång på Skansen, en älskad svensk tradition. Här ansluter du till kören av både lokalbor och turister i en allsång som fångar den sanna andan av svenska sommarfestligheter på friluftsmuseet Skansen.


Efter en upplyftande musikkväll, dra dig tillbaka till den lyxiga komforten på Bank Hotel. Beläget i hjärtat av Stockholm, kombinerar detta utsökta hotell historisk elegans med modern lyx, vilket ger en perfekt fristad för avkoppling och återhämtning.


När natten vaknar till liv, fortsätt ditt äventyr på den italienska lyxrestaurangen Spesso och dens tillhörande terrass Tetto. Dessa eleganta ställen erbjuder en livlig atmosfär som är perfekt för att njuta av innovativa cocktails och förföra sig med gourmetmat under stjärnorna.

BOKA BANK HOTEL


BOKA SPESSO


TILL SKANSEN

STHLM FIELDS

Ska du besöka STHLM Fields i sommar? Då är det Berns Hotel du ska spendera dina nätter hos. Med ett otroligt läge, när Gärdesfältet där STHLM Fields äger rum kan du förbereda dig med en fantastisk frukost under kristallkronorna innan, för att sedan bege dig ut till 15.00 när området öppnar.

Avsluta kvällen på bästa sätt genom att drick drinkar på Laroy, här kan du dansa hela kvällen om du har energi kvar i benen. Annars finns det fina loungegrupper du kan slå dig ned vid och bara surra.

BOKA BERNS


TILL LAROY


STHLM FIELDS

EN DAG I SKÄRGÅRDEN

Det finaste med sommaren som Stockholm har att erbjuda är Skärgården. Spendera sommaren med att segla runt i Stockholms skärgård, med en frisk bris i håret och solen i sikte. Efter en dag hel dag ute på vattnet är det dags att åka in till land och ett perfekt avslut är med en middag på Chez Jolie.


Här kan du njuta av den franska bistron i en lyxig miljö, där bubblet är välkylt och med klassiker som Chèvre Chaud och en storfavorit Steak au poivre.

BOKA CHEZ JOLIE


STOCKHOLMS SKÄRGÅRD

PRIDE

Stockholm Pride, Pridefestivalen, är en årligen återkommande festival i Stockholm som främst riktar sig till HBTQ+-personer. Under festivalveckan pågår aktiviteter i hela Stockholm. Är du en av många som ska fira Pride?


Varför inte avnjuta Sydamerikanska smaker på restaurang Supper till middag. Sedan bege dig ned till Stureplan 1 för härliga drinkar, musik spelad av DJs och festlig stämning. Här kan du stanna ändå på småtimmarna.

TILL SUPPER


TILL STUREPLAN 1


STOCKHOLM PRIDE

KONSERT

I sommar utspelar sig många konserter i Stockholm. Kanske ska du gå och se Bruce Springsteen, Eldkvarn eller Justin Timberlake? Innan eller efter konserten passar en middag på Hillenberg perfekt. På menyn finns smaker som passar alla, här är är det även perfekt att beställa in en hel del olika rätter och dela.


För att avrunda kvällen passar ett besök på vinbaren La Petite Soeur. Med en bred vinlista och avslappnad atmosfär är det hit ni vill gå efter en lång och intrycksfull konsertkväll.


För de som vill dansa hela natten lång är WALL platsen att besöka näst. Den berömda nattklubben med öppet tak ligger i hjärtat av Stureplan, på översta våningen av Sturecompagniet. Musiken spelas fram till 03:00 och är en av Stockholms bästa sommarklubbar.

TILL HILLENBERG


TILL LA PETITE SOEUR


TILL WALL

LOPP

Planerar du att springa ett lopp i Stockholm? Då är det perfekt att checka in på Skepparholmen Nacka efteråt. Detta vackra hotell erbjuder en idealisk miljö för avkoppling och återhämtning efter en ansträngande dag.


Här kan du njuta av deras spa faciliteter och skämma bort dig själv med god mat i deras restaurang. Oavsett om du föredrar en avslappnande massage eller ett uppfriskande dopp i poolen, har Skepparholmen allt du behöver för att ladda batterierna, återhämta dig och få en minnesvärd vistelse.


BOKA SKEPPARHOLMEN

SOMMARBIO

Planerar du att gå på sommarbio eller en filmfestival i sommar? Se till att börja kvällen med en utsökt måltid på Griffins Steakhouse, som är perfekt beläget vid Klarabergsviadukten. Här kan du njuta av en god köttbit eller annat du önskar från grillen i en elegant miljö.


Efter filmen kan du avsluta kvällen på bästa sätt genom att ta några drinkar på Röda Huset. Med cocktails i världsklass blir det den perfekta avslutningen på en härlig sommarkväll.

BOKA GRIFFINS


RÖDA HUSET


SOMMARBIO